Комунальним закладам Рівного потрібно 25 мільйонів на ремонти

Комунальним закладам Рівного потрібно 25 мільйонів на ремонти
0
Комунальним закладам Рівного потрібно 25 мільйонів на ремонти

У  Рівненській обласній раді продовжують вирішувати питання щодо ремонту будинків сімейного типу, що в селі Олександрія Рівненського району. Ці 8 квартир, в яких живуть діти та їхні батьки-вихователі, перебувають на балансі комунального закладу обласної ради «Олександрійська спеціалізована мистецька школа-інтернат І-ІІІ ст». Будівлі давно потребують ремонту та утеплення.

Із відповідним листом батьки-вихователі звернулися до Рівненської обласної ради в лютому цього року. Тоді питання взяли на контроль депутати профільних комісій. Днями його знову обговорювали на засіданні постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури під головуванням Василя Яніцького.

Майже таку ж суму, а саме 4,3 млн.грн. потребує Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр на заміну інженерних мереж та виготовлення проєктно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту головного корпусу.Зволікати з цими роботами не можна, адже підвальні приміщення центру понад десятиліття затоплює, від чого будівля почала руйнуватися.

1,5 млн.грн. просить виділити Корецька обласна лікарня відновного лікування, щоб зробити капітальний ремонт даху їдальні. Адже на проєктно-кошторисну документацію підприємство ще 2019 році витратило 80 тис.грн. 

На фінансування очікують і в Рівненській обласній дитячій лікарні. Роботи за трьома об’єктами, про які йдеться у зверненні, розпочалися ще 2018-2019 року. У лікарні просять в першу чергу віднайти кошти на завершення реконструкції будівлі ізоляційно-діагностичного корпусу, в якому лікуються дітки з COVID-19, а це 3,3 млн.грн. Ще 2,1 млн.грн. необхідні, щоб закінчити роботи з реконструкції приймального відділення, 6,2 млн.грн. не вистачає лікарні, щоб закінчити ремонт під’їзду та автостоянки. Наразі там знятий верхній шар асфальту.

Капітального ремонту потребує і будівля навчального корпусу №1 Дубенського фахового медичного коледжу. В приміщені 1946 року утворилася тріщина. Адміністрація закладу просить перш за все виділити 140 тис.грн. на виготовлення ПКД. Але за попередніми підрахунками вартість робіт може скласти 2,6 млн.грн.

Відтак загальна сума на проведення зазначених робіт складає понад 25 млн.грн. Члени комісії підтримали усі ці звернення і рекомендували обласній державній адміністрації врахувати їх при внесенні змін до переліку об’єктів, видатки на які будуть здійснюватися у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

0
Економіка
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі