Мер Рівного анонсував новий маршрут: куди і відколи він возитиме пасажирів

Мер Рівного анонсував новий маршрут: куди і відколи він возитиме пасажирів
0
Мер Рівного анонсував новий маршрут: куди і відколи він возитиме пасажирів

Міський голова Рівного Олександр Третяк заявив про створення нового маршруту громадського транспорту. Йому присвоїли 31-й номер і він сполучатиме автостанцію «Чайка» та мікрорайон «На щасливому». У профільному управлінні Суспільному пояснили, від чого залежить його запуск.

Про новий маршрут мер Рівного Олександр Третяк заявив у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook 30 березня. За словами очільника обласного центру, пролягатиме новий маршрут вулицями Костромська, Соломії Крушельницької і далі до мікрорайону «На щасливому».

«Сподіваюся, цей маршрут буде комфортний для мешканців нашого міста і сполучатиме дуже вагомі ділянки. Особливо у нас був запит на сполучення із пологовим будинком, і відповідно цей маршрут пролягатиме повз пологовий будинок. Я думаю, що мешканцям міста, особливо жінкам, які добиратимуться в пологовий будинок, це буде дуже корисний маршрут», – заявив Олександр Третяк.

Із запитаннями про терміни впровадження маршруту і кількості одиниць транспорту на ньому Суспільне звернулось до в.о. керівника управління транспорту і зв’язку Рівного Дмитра Царука. Він сказав, що такий маршрут і справді є у планах, але коли його запровадять – говорити поки рано.

За інформацією посадовця, вже зроблене обстеження маршруту і наразі триває процес документації, тобто підписування актів.

«Бо це ж не просто так: вирішили – і запустили, це ціла процедура. Спочатку ми звернулися до поліції з тим, щоб вони нам погодили паспорт. Зараз поки що в мене немає підписів. Сформулювали схему, схему всі погодили, але воно все одно буде тимчасово, тому що там є ряд заходів, які треба усунути для того, щоб він функціонував на постійній основі», – розповів чиновник.

За словами Дмитра Царука, у поліції мають право погоджувати цю схему руху упродовж місяця. А вже після погодження в управлінні транспорту думатимуть над залученням приватного перевізника на новий 31-й маршрут.

«Я дуже переживаю, щоб ми знайшли тих перевізників, бо це ж не комунальний транспорт. Якби комунальний – це без проблем», – розповів Дмитро Царук.

За інформацією про терміни появи нового маршруту Суспільне звернулося до начальника відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергія Коханюка. Він підтвердив, що можливість введення такого маршруту вивчалась, але коли він може бути затверджений – поки також говорити рано.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
росія бреше про «інсценування Україною і США ракетного удару по дітях»
0
Читати далі
У Рівному під час перевірки поліцейськими чоловік вдарив матір та вживав наркотики
0
Читати далі
На Рівненщині директор комунального підприємства вкрав 800 тисяч та втік за кордон
0
Читати далі
До 15 років за ґратами загрожує батькові за убивство сина на Рівненщині
0
Читати далі
У Рівному внаслідок ДТП загинув мотоцикліст
0
Читати далі
У Києві відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
0
Читати далі
Оновлення котелень та ремонт вулиць: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На півночі Рівненщині досі не ліквідували пожежу
0
Читати далі
На Рівненщині дівчина танцювала під російську музику біля портретів загиблих військових
0
Читати далі