Міжнародна коаліція на захист України та миру продовжує посилюватися

Міжнародна коаліція на захист України та миру продовжує посилюватися
0
Міжнародна коаліція на захист України та миру продовжує посилюватися

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що міжнародна коаліція на захист України та миру продовжує посилюватися.

«Світ підтримує Україну. Міжнародна коаліція на захист України та миру продовжує посилюватися. Вчора до неї входило 58 країн та 6 міжнародних організацій. Станом на зараз – вже 73 країни та 9 міжнародних організацій», – написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

Крім того, він зауважив, що «спільний комітет Ради Європи, що об’єднує керівництво ПАРЄ, представників держав-членів та генерального секретаря організації, рекомендує застосувати щодо Росії процедуру, що веде до виключення цієї держави з РЄ».

Кулеба також анонсує надходження зброї і нові санкції ЄС: «Зброя і санкції – це зараз головне. І те, і інше буде. Нові санкції ЄС – вже сьогодні. Зброя – на підході. За SWIFT вгризаємося зубами... Сьогодні відбулися мої розмови з главами МЗС Індії, Японії та США. Менш ніж за годину візьму участь онлайн в засіданні Ради МЗС Євросоюзу. Саме на ньому будуть затверджувати санкції». Втім, які саме санкції, наразі невідомо.

Очільник українського МЗС додав, що наразі українська влада збирає докази щодо воєнних злочинів Росії на території України.

«Сьогоднішні атаки РФ на дитячий садок і дитячий будинок є воєнними злочинами та порушенням Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Разом з Офісом Генерального прокурора збираємо ці та інші матеріали, які невідкладно передамо до Гааги. Відповідальність неминуча. Президент України Володимир Зеленський, я як міністр закордонних справ, вся дипломатична система працює нон-стоп, щоб забезпечувати щоденний повномасштабний наступ на РФ на дипломатичному фронті. Ми не зупинимося та не здамося», – додав він.

За матеріалами: Радіо Свобода

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі