Міжнародна музична резиденція «ART JAZZ School 2021»

Міжнародна музична резиденція «ART JAZZ School 2021»
0
Міжнародна музична резиденція «ART JAZZ School 2021»

Освітні резиденції для музикантів – потрібне Україні навчальне культурне явище. В Європі подібні освітні ініціативи були започатковані в 50-60-х роках, в Польщі завдяки цьому виникла джазова культура, яка наразі процвітає. Можна легко назвати 10 всесвітньо відомих джазових музикантів родом з Польщі, з України - одного або двох, які з’явилися відносно недавно

Джаз є некомерційною музикою, радше високою культурою, так як і академічна музика або артхаус, і він потребує уваги в розрізі якісної освіти, адже це може дати поштовх формування українського імпровізаційного явища.

В серпні 2021 року в Рівному за підтримки Українського Культурного Фонду відбулася міжнародна резиденція “ART JAZZ School 2021” за участі 7 професійних викладачів з України, Польщі та Німеччини, що стала потужним прикладом неформальної освіти в темі перетину джазу та фольклорного співу, де 40 учасників здобували знання та навички для розкриття та відточення власного таланту, мали майданчик для його реалізації та творення спільних експериментів.

Хто викладав на резиденції “ART JAZZ School 2021” з знаних українських джазових музикантів та виконавців фольклору? Як проходила резиденція, і що було створено в результаті, хочемо поділитися в даному матеріалі.

https://www.youtube.com/watch?v=cVxnnPatEmc

Окрім класів зі спеціальності та занять комбо, викладачі освітньої резиденції проводила учасникам авторські лекції та майстер-класи. Що ж, не будемо забирати цю можливість у вас та ділимося відеозаписами лекцій

https://www.youtube.com/watch?v=Cn-hE4zrLyY

https://www.youtube.com/watch?v=xcUdty_QDCM&t=4202s

Окрім освітньої складової, резиденція мала і мистецьку частину у вигляді джем-сейшнів, етнічного івенту, концерту викладачів та спільного фінального музичного перформансу з використанням мультимедійних технологій на сцені міжнародного джазового фестивалю “ART JAZZ 2021” в Рівному, де учасники резиденції презентували мистецький продукт, створений в ході освітньої резиденції

Дивіться тут!

https://www.youtube.com/watch?v=5m-4ndUmOTk&t=669s

«На мою думку, ART JAZZ School 2021”— одна з перших спроб створення серйозної платформи музичної освіти в Україні на базі європейського та американського досвіду. І поєднання джазової та народної традиції в цьому процесі навчання є найбільш важливими і природними, адже джазова культура виникла на базі народної, а народна культура — це наша ідентичність.

Я кілька раз був запрошений викладати на таких майстер-класах у Польщі, сильно надихнувся цією темою і щасливий, що маю можливість разом зі своїми друзями — відомими музикантами та викладачами — реалізувати такий проект в Україні, в місті Рівне. Окрема подяка за цю можливість УКФ.

Думаю, проведення таких проектів має стати доброю традицією в країні, в першу чергу для нашої молоді, яким тут жити і створювати новий образ України в світі. «Аrt jazz school» — це десять днів насиченого музичного спілкування, практичних та теоретичних занять, майстер-класи, джеми, концерти… Потрапили в проект молоді люди, які займаються музикою, хочуть розвиватись, стати справжніми професіоналами», – Ігор Закус, бас-гітарист, композитор, викладач резиденції , засновник проекту Jazz Kolo

Програма була реалізована завдяки підтримці Українського культурного фонду командою фестивалю «ART JAZZ», та стала третьою щорічною навчальною резиденцією для музикантів в Рівному.

0
Афіша
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі