На РАЕС проведено випробування нового обладнання

На РАЕС проведено випробування нового обладнання
0
На РАЕС проведено випробування нового обладнання

Просте і красиве інженерне рішення запропонували спеціалісти хорватського інституту ядерних технологій INETEC для герметичного глушіння колекторів парогенераторів з метою оптимізації робіт у реакторному відділенні під час виконання планово-попереджувальних ремонтів енергоблоків АЕС. Це рішення дозволяє проводити низку певних операцій паралельно, тим самим, скорочуючи загальну тривалість перебування енергоблоку в ремонті.

Планово-попереджувальні ремонти енергоблоків атомних електростанцій визначаються обов’язковим проведенням регламентних та позарегламентних операцій, послідовність та виконання яких складає загальну тривалість ремонту з точністю до години. Важливо не лише спланувати та скоординувати роботи, необхідно передбачити їх виконання з максимально можливою економією часу.

Захід із впровадження міцнощільних глушок колекторів парогенераторів виробництва INETEC реалізується на Рівненській АЕС за Комплексною (зведеною) програмою підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС України й успішно втілено на Запорізькій та Южно-Укранській АЕС. За словами інженера-технолога енергоремонтного підрозділу (ЕРП) РАЕС Артема Кухарського, реалізація згаданого заходу дозволить виконувати низку певних операцій в реакторному відділенні паралельно, що зоптимізує час проведення ремонту.

Фахівці INETEC передали на РАЕС комплект обладнання із встановлення глушок разом з вісьмома глушками, яких повністю достатньо для виконання робіт на одному з енергоблоків.

У приміщенні майстерень спецкорпусу блоків №№ 3, 4 РАЕС хорватськими спеціалістами проведено попередні функціональні випробування комплекту міцнощільних глушок та допоміжного обладнання на випробувальному стенді-імітаторі колектора парогенератора, а також навчання атомників – майстра та слюсарів цеху з ремонту тепломеханічного устаткування ЕРП.

Як прокоментував головний технолог ЕРП Олексій Попов, навчання було цікавим та результативним. Персонал сертифіковано на виконання робіт, зокрема атомники самостійно проведуть на стенді комплексні випробування всіх восьми глушок. У січні наступного року під час ППР блоку №4 відбудуться комплексні випробування на вісьмох колекторах парогенераторів.

За матеріалами:  РАЕС

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі
кремль посилює фейки про атаки на ЗАЕС
0
Читати далі