На Рівненщині шахрайки обкрадають жінок

На Рівненщині шахрайки обкрадають жінок
0
На Рівненщині шахрайки обкрадають жінок

На Рівненщині двох пенсіонерок обікрали жінки, які представлялися працівницями двох державних установ. Обидва рази вони напрошувалися до осель, а документів у них не запитували, – повідомляють у пресслужбі поліції. Описати зловмисниць потерпілі не могли, бо ті були в масках, пише Суспільне.

Протягом 7 та 8 грудня у двох районах Рівненщини сталися подібні випадки у помешканнях пенсіонерок. Щоразу злодійками були дві невідомі жінки, які представлялися працівницями державних установ.

До 82-річної жительки Вараша навідалися дві жінки, які представилися працівницями комунальної служби – прийшли нібито для перевірки газу. Пенсіонерка відповіла, що природнім газом не користується, на що невідомі вибачилися за неуважність.

"Після першого промаху жінки забажали перевірити кухонну плиту. На кухні вони 10 хвилин робили вигляд, що заповняють бланки якихось документів та перевіряють плиту. Жінка виявила, що всі її заощадження – 34,5 тисячі гривень – зникли, це вона зрозуміла через кілька хвилин після того, як вони пішли", – повідомила спеціалістка пресслужби поліції Світлана Карачун.

80-річній дубенчанці дві невідомі представилися соцпрацівницями. Жінка впустила їх до квартири і ті почали розповідати про право на державну допомогу, зокрема, у вигляді продуктових пакетів.

"Одна з псевдо-соцпрацівниць сказала, що їй погано і пішла до іншої кімнати. В цей час її спільниця запевняла пенсіонерку, що вони навідаються до неї з допомогою через кілька днів і таким чином відволікала балачками. Зникнення трьох тисяч гривень з шафи жінка виявила через кілька годин після їх візиту", – розповіла Світлана Карачун.

Описати невідомих жінок потерпілі не змогли через верхній та захисні маски. Документи у людей, які представлялись працівниками держустанов, пенсіонерки не запитували.

За фактом крадіжки з проникненням у житло слідчі проводять досудове розслідування.

У поліції вкотре наголошують на обачності, коли це стосується появи незнайомців на порозі власного житла. У разі виявлення підозрілих осіб у під'їзді чи біля будинку потрібно телефонувати на 102.

 

Читайте також: Керівника Острозької психлікарні відсторонили від роботи

Читайте також: За рік після «Норманді» Україна виконала всі умови

Читайте також: Завтра в частині «Північного» не буде світла

0
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі