На Рівненщині школа "рукавичка" нарешті розпочне будівництво

На Рівненщині школа
0
На Рівненщині школа "рукавичка" нарешті розпочне будівництво

Школа "рукавичка" у селі Великі Цепцевичі вже декілька років не може розпочатися будівництво для розширення. Чому так сталося, чи вже відведена ділянка на нове приміщення і скільки ще чекати вирішення цього питання - читайте на "ВСЕ" 

У Великоцепцевицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів навчаються 682 учнів у 2 зміни. Кошти на ремонт школи не виділяються, а проводиться за рахунок батьків. Школа має великий потенціал, адже діти є старанними учнями, активно приймають участь у різних заходах та конкурсах, є призерами олімпіад та конкурсу Малої академії наук України.

Ще 2 роки тому було висунуто питання для обговорення, щодо розбудови, але позитивну відповідь дали тільки зараз, у 2019 році. Влада пояснювала таке довге прийняття рішення відсутністю коштів в бюджеті, бо в районі будується ще 2 школи (в селі Степангород і Озерці Володимерцького району), а також у селі був відсутній генеральний план.

"Так проблеми з навчальним процесом явні, навчання в 2,5-ою зміни. Це питання мусолилося дуже довге, але на засіданні восени нарешті воно зрушилося. У квітні ми вже подали документи, чекаємо результат і проектно-кошторисну документацію" - коментує директор школи Надія Волощук.

Перший крок у вирішенні будь-якої проблеми ─ визнати, що вона існує, а вона існує. Це першочергова проблема, приміщення яке відсутнє для навчання і розвитку дітей, які є нашим майбутнім. Для вирішення її далі, як мінімум має бути виділена ділянка і кошти для початку будівництва. Цьому мають посприяти сільська, районна та обласна ради, але якщо це питання не буде просуватися далі, а завмре на цьому етапі, то про розвиток району навіть мови йти не може.

0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі