На Рівненщині створили оперативний штаб

На Рівненщині створили оперативний штаб
0
На Рівненщині створили оперативний штаб

За результатами засідання РНБО під головуванням Президента України Володимира Зеленського, ухвалено рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України, окрім Донецької та Луганської областей, де триває Операція об’єднаних сил.

 

Рішення має бути затверджено Верховною Радою.

 

Робота в умовах надзвичайного стану обговорювалась сьогодні під час селектору з головами ОДА, міст, керівниками НПУ, ДСНС, СБУ, Міноборони, сил територіальної оборони.

 

Сьогодні під час брифінгу голова Рівненської ОДА Віталій Коваль повідомив, що на Рівненщині відсьогодні діятиме оперативний штаб. До його складу входитимуть представники військових, органів системи МВС, міські голови, керівники органів місцевого самоврядування. Головуватиме Віталій Коваль.

 

«Сьогодні РНБО прийняло рішення про введення надзвичайного стану в Україні. Наголошую, не воєнний, а надзвичайний. Це механізм, який дозволить превентивно реагувати на певні загрози національній безпеці та нормальному суспільному життю. Наше завдання – не панікувати, адже дестабілізація в країні - основна мета Росії. Воєнний стан та рішення про мобілізацію наразі не обговорюється. Попередньо надзвичайний стан вводиться на 30 днів», – зазначив Віталій Коваль.

 

Оперативний штаб координуватиме всі дії виконавчих органів влади, військового командування, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

 

Віталій Коваль закликав жителів Рівненщини довіряти лише офіційним джерелам інформації, адже окрім військової агресії, РФ застосовує інформаційні атаки.

 

Щодня о 10.00 під час онлайн-брифінгу в Рівненській ОДА представники штабу будуть повідомляти про поточну ситуацію. Офіційна інформація буде публікуватися на сайті Рівненської ОДА, її сторінках у соцмережах.

 

Командир бригади територіальної оборони Рівненщини Олександр Цисьповідомив: «Наразі розпочалася підготовка до навчальних зборів – триває оповіщення резервістів. Ця активність зараз необхідна. І від навчальних зборів варто взяти максимальну користь, адже це практика щодо тероборони».

 

Нагадаємо, надзвичайний стан передбачає встановлення особливого режиму в’їзду і виїзду; обмеження руху транспортних засобів та їх огляд; посилення охорони громадського порядку та об’єктів, що забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства; заборону проведення масових заходів і страйків; примусове відчуження або вилучення майна у юридичних і фізичних осіб.

 

Також начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області Олексій Камишанський наголосив, що будуть введені додаткові заходи, такі як перевірка документів у громадян, огляд речей, багажу, автомобілів.

 

Начальник Регіонального управління Сил тероборони «Захід» Олександр Кяго повідомив, що наразі будуть проводитися навчальні збори, які є плановими та визначеними відповідними термінами.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі