В області нині формується регіональна програма, яка діятиме до 2027 року. Там детально прописуються заходи, які забезпечать підвищення кваліфікації кухарів та інших працівників їдалень. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.
«Збалансоване харчування – це здоровʼя дорослих та дітей. Правильні харчові звички найкраще формувати з дитинства, а допомогти в цьому можуть вчителі та школа. Саме тому в закладах освіти Рівненщини триває робота над формами організації подачі їжі, які б дозволили учням обирати собі меню», - сказав Сергій Подолін.
Також він додав, що на Рівненщині усіма видами харчування охоплено 102,4 тисячі здобувачів освіти, у тому числі гарячим харчуванням – 91,4 тис учнів, з яких 61,9 тис - діти пільгових категорій. Середня вартість одноразового гарячого харчування в школах складає 38 грн та 54 грн у дитсадках.
Нагадаємо, що реформування системи шкільного харчування - ініціатива першої леді України Олени Зеленської.