На Рівненщині відзначають День єднання

На Рівненщині відзначають  День єднання
0
На Рівненщині відзначають  День єднання

Сьогодні в Рівному День єднання розпочався біля найвищого державного прапора області. Після виконання Державного гімну України на майдані Просвіти підняли синьо-жовтий стяг. Він майорить на 50-метровому флагштоку, спорудженому до 30-річчя незалежності України в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Національні прапори одночасно підняли у всіх населених пунктах області. Тим часом, всі охочі прикріплюють до одягу синьо-жовті стрічки як символ єдності.

«Сьогодні, як ніколи, Україна має об’єднатись і згуртуватись. Саме єдність завжди рятувала нашу країну від небезпеку. В такі дні, коли проходимо через випробування, формується нація. В час, коли увесь світ, дипломатична місія і наші партнери допомагають Україні, важливо з’єднати країну зсередини, показати, що ми готові дати відсіч будь-якому ворогу, - прокоментував голова Рівненської  ОДА Віталій Коваль. - Президент підписав Указ про відзначення національного свята - Дня єднання. Україна завжди буде вільною та незалежною. І про це нам буде нагадувати державний прапор. Тому сьогодні 64 громади одночасно підняли  синьо-жовті стяги в синхронізації з усією Україною. Ми - єдина нація, яка впевнено рухається вперед. Щиро дякую всім, хто приєднався, носить сьогодні стрічки, їздить автомобілем із прапорцями і вивішує синьо-жовті стяги на будинках, балконах, демонструючи, що ми – українці. І так буде завжди».

Також сьогодні увечері в Рівному до Дня єднання у жовто-синіх кольорах підсвітять облдержадміністрацію, флагшток, драмтеатр.  Традиційно світитиметься у кольорах державного прапора і адмінбудівля Нацполіції області та Свято-Покровський собор.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі