На Сарненщині з’явилася нова амбулаторія.

На Сарненщині з’явилася нова амбулаторія.
0
На Сарненщині з’явилася нова амбулаторія.

У селі Берестя на Сарненщині з’явилася нова амбулаторія. Майже 3 тисячі місцевих мешканців  отримали доступ до якісного та оперативного лікування.

Нова амбулаторія площею 223 квадрати зведена з «нуля».

«Амбулаторія у селі Берестя – це чергова маленька перемога в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Загалом у 2021 році ми лише у сфері медицини побудували 8 сучасних, хороших об’єктів. Крім того, закупили велику кількість потужного медобладнання: КТ, МРТ, ангіографи, рентгени, УЗД-апарати. Все це для того, щоб послуги ставали ближчими для населення», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час відкриття амбулаторії.

Будівництво закладу обійшлося у понад 9 млн гривень. У цій сумі - левова частка державних коштів, також долучилися до співфінансування і місцеві громади.

За словами заступниці голови ОДА Людмили Шатковської, амбулаторію збудували за сучасними технологіями та з урахуванням принципу безбар’єрності.

Наразі тут можна отримати всі послуги первинної медичної допомоги. В амбулаторії є кабінети лікарів, маніпуляційна, лабораторія з новітнім обладнанням, дитяча кімната. Обладнали також кабінет щеплень із окремим входом – щоб розділити потоки хворих пацієнтів та тих, хто хоче вакцинуватись.

«Серед обладнання – УЗД-апарат, який має 3 датчики, цифровий стетофонендоскоп, отоофтальмоскоп, аналізатори крові, молекулярний мікроскоп. Ці апарати значно полегшать роботу лікарів в амбулаторії. Не треба буде їхати в інше місце на обстеження», - розповіла керівниця ПМСД Вікторія Островець.

До слова, раніше сімейний лікар приїжджав у громаду двічі на тиждень, щоб обстежити людей. Наразі він прийматиме пацієнтів у новій сучасній амбулаторії. Декларації з лікарем уклали вже понад 1700 мешканців.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі