«Народовладдя» як масштабна операція російських спецслужб

«Народовладдя» як масштабна операція російських спецслужб
0
«Народовладдя» як масштабна операція російських спецслужб

російська федерація мала на меті знищення України та українців як нації ще задовго до початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

 

Розв’язування по суті відкритої війни є «криком» відчаю, рефлексією за проваленою довготривалою та багаторівневою комбінацією поневолення України – знищенню її національної свідомості.

 

В основу ідеї знищення України як державипокладено дві стратегічні гібридні операції. Умовно їх можна назвати «Федералізація» та «Пряме народовладдя».

 

За час повномасштабної війни, в умовах усвідомлення ворогом краху його силових операцій, нове життя отримали саме ці два поняття.

 

Якщо з «Федералізацією» все більш менш зрозуміло, то ідея т.зв. «народовладдя»  для більшості наших співвітчизників є «темною конячкою» в умовах гібридної війни.

 

Так, на даний час на всій території нашої держави, та у Рівненській області зокрема, є низка прихильниківданої деструктивної ідеології, які у своїх переконаннях керуються ідеєю створення т.зв. альтернативних«територіальних громад», у зв’язку з чим поширюютьдописи в суспільних групах соціальних мереж, пишуть запити (вимоги/інформування/волевиявлення) на адреси державних та правоохоронних органів всіх рівнів, у яких зазначають, що ці самі органи, суди та окремі посадові особи здійснюють свої повноваження нібито, в супереч порядку передбаченому Конституцією України.

 

Окремою складовою таких повідомлень є маніпуляція на болючих для українців питаннях: підняття тарифів на комунальні послуги, начебто незаконна діяльність ТЦК, обмеження будь-яких прав і свобод людини і громадянина у період воєнного стану тощо.

 

Наступним етапом «волевиявлення» народу, по логіці прихильників ідеї т.зв. «народовладдя» є поширення тези про можливість відокремлення окремих території України та заснування власної «республіки» із відповідними уповноваженими особами та органами влади.

 

Детально про токсичну ідею псевдонародовладдя, просування її в маси та приклади реалізації ідентичної ідеології в країнах Європи розповів у своїй статті генерал-майор ЗСУ, керівник ГО «Аналітичний центр вивчення і протидії гібридним загрозам» Сергій Савченко.

 

Вивчаючи проблематику т.зв. «народовладдя» я задався питанням відповідальності прихильників цієї яскраво вираженої проросійської концепції перебудови влади у рамках чинного законодавства України. Так, кримінальним кодексом України чітко описано дві статті які передбачають досить суворе покарання за такого роду діяльність, а саме: ст.ст. 109 «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади», 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України». Розслідування даних кримінальних правопорушень віднесено до компетенції органів СБУ, чим останні успішно займалась ще до початку повномасштабної війни. Зокрема, Службою безпеки України у 2021 було викрито та притягнуто до відповідальності лідера фейкового «народовладдя» з м. Дніпро Анатолія Балахіна, який оголосив себе «президентом» та сформував тіньовий уряд.

 

Тому будьте обережні, аналізуйте та перевіряйте будь яку інформацію, що «проходить» через Вас, в першу чергу ту, яка знаходить відгук у Вашому серці та, у цей важкий для країни час,підвищує рівень Вашої соціальної напруженості та суспільства в цілому. Пам’ятайте про гібридні форми ведення війни та не дозвольте ворогу втягнути Вас у деструктивну діяльність на шкоду державній безпеці. Роз’єднати нас – означає нас перемогти.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі