NASA протестувала двигуни «мегаракети», яка має доставити астронавтів на Місяць

NASA протестувала двигуни «мегаракети», яка має доставити астронавтів на Місяць
0
NASA протестувала двигуни «мегаракети», яка має доставити астронавтів на Місяць

Американське аерокосмічне агентство NASA випробувала чотири двигуни своєї «мегаракети», яка має доставити на Місяць астронавтів у межах програми «Артеміда». Випробування тривало значно менше, ніж було заплановано.

Про це йдеться у пресрелізі NASA.

Випробування відбулося 16 січня у Космічному центрі імені Джона Стеніса у штаті Міссісіпі. За планом чотири двигуни мали пропрацювати 485 секунд (трохи більше за 8 хвилин) — впродовж такого самого часу двигунам доведеться пропрацювати під час реального запуску.

Команда успішно завершила зворотний відлік та запустила двигуни, але вимкнула їх уже за 60 секунд. Наразі експерти NASA з'ясовують, що точно спричинило передчасне вимкнення.

Водночас у NASA випробування назвали успішним. Представники команди заявили, що «отримали цінні дані, щоб рухатися вперед».

Чотири двигуни, що випробовували, мають працювати з надважкою ракетою-носієм Space Launch System. Її планують використовувати для запуску космічного корабля «Оріон». Перший запуск SLS та «Оріона» без космонавтів очікується не раніше листопада цього року, поки NASA не змінює терміни.

Після цього агентство планує у 2023 році знов запустити SLS та «Оріон», але вже з астронавтами. Тоді їх мають доставити на Місяць.

Як у NASA планують освоювати Місяць?

Агентство має на меті до 2024 року висадити на поверхню супутника Землі «першу жінку й наступних чоловіків». Мета програми полягає в організації наукових досліджень та пошуку економічних вигод від використання Місяця. Йдеться, зокрема, про перетворення супутника на майданчик для подальшого дослідження Марсу.

Наприкінці квітня NASA обрало компанії, яким доручило розробити посадкові модулі для здійснення польоту на Місяць до 2024 року. Ними стали Blue Origin Джефа Безоса, SpaceX Ілона Маска та американська компанія Dynetics. Очікується, що готові проекти посадкових модулів компанії-підрядники NASA мають представити до лютого 2021 року.

За матеріалами: Громадське

0
i-серфінг
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі