Недорогий смартфон: що варте уваги

Недорогий смартфон: що варте уваги
1
Недорогий смартфон: що варте уваги

Недорого сьогодні – зовсім не значить погано чи не якісно. Політика ціноутворення на ринку смартфонів зазвичай така ж, як і серед іншої електроніки: більше наворотів – вища вартість. Тобто, якщо потрібен хороший, але простий пристрій з базовими можливостями (по типу месенджери, перегляд стрічок у соцмережах, інколи подивитись відео чи послухати музику по дорозі додому) – хороші варіанти є.

На що звертати увагу

Бренди це, звісно, добре, але характеристики мають цікавити більше. Серед бюджетних моделей можна знайти пристрої з великим екраном понад 6 дюймів, процесором Qualcomm і навіть технологіями Super AMOLED, IPS HD+.  Інша річ, що скоріше за все це буде смартфон з невеликою оперативною пам’яттю на 1-3 Гб, тобто не швидкий у роботі і до 64 Гб внутрішньої пам’яті, що вже краще.

Недорогі смартфони до 2500 грн навряд чи будуть мати батарею великої ємності, але зустрічаються акумулятори і на 4000-5000 мАч, наприклад, Xiaomi Redmi 9A або realme C11. Звісно, якщо пристрій буде використовуватися в основному як телефон чи електронна книга, 2500-3000 мАч буде достатньо. Якщо ж потенціал пристрою дозволяє більше, краще якщо батарея буде об’ємнішою.

Які моделі варто переглянути

Окрім згаданих вище, можна виділити:

  • восьмиядерний доволі функціональний Nokia 2.4 з ємністю акумулятора 4500 мАч і допоміжними камерами;
  • Honor 8S на процесорі MediaTek MT6761 Helio A22 та з LCD-дисплеєм на технології TUV Rheinland, що знижує навантаження на зір;
  • чотириядерний Tecno POP 4 (BC2) з технологією екрана FW + IPS, потужним акумулятором, який не гріється при перегляді HD-відео;
  • Samsung Galaxy J4 Plus з наявним NFC, процесором Qualcomm MSM8917 Snapdragon 425 на чотири ядра, досить швидкою роботою і чудовою якістю відео та звуку.

Переглянути каталог бюджетних смартфонів у будь-якому разі варто. Це декілька сотень пропозицій, і серед них є що вибрати.

1
i-серфінг
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі