Негода на Рівненщині зіпсувала дерев на 100 мільйонів

Негода на Рівненщині зіпсувала дерев на 100 мільйонів
0
Негода на Рівненщині зіпсувала дерев на 100 мільйонів

Наслідки негоди, яка накрила Рівненщину у п'ятницю, 25 червня, лісівники просять визнати надзвичайною ситуацією регіонального масштабу. Про це повідомили в обласному управлінні лісомисливського господарства. Там пояснили, що зазнали значних збитків і тепер мають зайнятись ліквідацією наслідків.

За словами першого заступника начальника управління Михайла Прокопчука, за кілька годин стихія завдала збитків на майже 100 мільйонів гривень. Визнання події надзвичайною ситуацією регіонального масштабу, за його словами, спростить роботу у ліквідації наслідків.

«У разі визначення, що це надзвичайна подія регіонального масштабу, ми зможемо без бюрократичних затримок оперативно ліквідовувати наслідки негоди в наших лісах. Головне завдання для працівників держлісгоспів – прибрати пошкоджені, повалені, завислі та нахилені дерева, швидко забрати з лісу деревину, яка це має цінність, адже за такої погоди ділова деревина швидко стає звичайними дровами. А це – додаткові втрати для держлісгоспів», – сказав Михайло Прокопчук.

Посадовець уточнив, що йдеться про пошкоджених майже 9 тисяч гектарів лісу, за приблизними підрахунками це 247 тисяч кубометрів деревини.

Найбільше збитків зазнали Березнівський, Клесівський, Соснівський та Рокитнівський держлісгоспи. Пошкоджені ділянки обстежить спецкомісія за участі працівників Рівнелісозахисту та представників влади. Речниця управління Світлана Горошко уточнила Суспільному, що за останнє десятиліття подібних збитків лісова галузь від негоди не зазнавала.

Речник Рівненської ОДА Олександр Поліщук
Суспільному зазначив, що наразі систематизуються звернення від громад, в тому числі й лісівників щодо пошкоджень внаслідок негоди, усе це розглядатиме обласна комісія ТЕБ і НС, яка засідатиме найближчими днями.

Що відомо

Негода, яка пройшла Рівненщиною у вечір 25 червня, повністю або частково знеструмила майже чотири міст і сіл. Найчастішою причиною були падіння дерев на лінії та електроопори. Обленерго працювало над відновленням і у вихідні, і на початку тижня. Рятувальники, поліція та самі водії прибрали майже дві сотні повалених на дороги дерев, які заважали руху.

Негода також пошкодила понад пів сотні об'єктів державної та комунальної власності, а також розкрила дахи десятків будинків у селах та в кількох багатоповерхівках у Рівному. Також дерева падали і на автомобілі. Загиблих серед людей не було.

В одному із сіл удар блискавки влучив у чоловіка, який ремонтував дах, він отримав опіки. Ще в одному з сіл елемент даху травмував жінку.

Під час засідання штабу у Рівному посадовці зазначили, що за класифікацією подія «не дотягує» до надзвичайної ситуації.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі