Очільник Рівненщини Віталій Коваль відзначає ювілей

Очільник Рівненщини Віталій Коваль відзначає ювілей
0
Очільник Рівненщини Віталій Коваль відзначає ювілей

Сьогодні, 28 липня, очільник Рівненщини, голова РОДА Віталій Коваль відзначає свій сороковий День народження!

Майже три роки тому Президент України Володимир Зеленський призначив Віталія Станіславовича Коваля головою Рівненської обласної державної адміністрації.

За цей час в області розбудувалися висококласні дороги, легалізувався видобуток бурштину та закрилися майже всі «тіньові» АЗС. Регулярно відкриваються оновлені дитсадки, школи та приймальні відділення лікарень. Щонайменше раз в місяць Рівненщина входить в топові рейтинги країни.

Також минулоріч Віталій Станіславович подарував світло Рівному, підсвітивши низку культових споруд міста.

Дякуємо вам за Рівненщину, яка процвітає. Бажаємо Вам незгасного оптимізму, натхнення та перемог!

До нового майбутнього!

З повагою, редакція «ВСЕ» :)

Чим може похвалитися Рівненщина за останні роки

За темпами наповнення бюджетів Рівненщина лідирує серед регіонів України. Цього вдалося досягти, в першу чергу, завдяки детінізації нелегального бізнесу, легалізації робочих місць, налагодженню співпраці між органами місцевої влади, територіальними службами та підприємцями.

Рівненщина вже декілька років – у трійці лідерів серед регіонів України за напрямом енергоефективності. У цьому році на енергоефективні заходи в обласному бюджеті передбачено 3,5 млн грн, зокрема 1 млн грн – для відшкодування відсотків за «теплими кредитами» та 2,5 млн грн – для учасників програми «ЕНЕРГОДІМ». Цьогоріч з вже здійснено 75 відшкодувань для ОСББ

Рівненщина найкраще наповнює бюджети. З початку року обласний бюджет виконано на 113%. А це додаткові 63,1 мільйони гривень на фінансування соціальних програм та добудову важливих об‘єктів області.

Рівненщина ефективно бореться з Covid-19.

Рівненщина лідирує за кількістю науково-практичних центрів в Україні. Їх у нас вже 25. В області розуміють – виробничі професії можуть стати точкою росту регіону. Тому ще два центри запланували відкрити цьогоріч.

Рівненщина продовжує перебувати у ТОП-3 регіонів за соціально-економічним розвитком. У першому кварталі цього року Рівненщина перша за напрямом «Енергоефективність» (+5 пунктів за рік), друга за показниками: «Фінансова самодостатність» (+6 пунктів) та «Ефективність ринку праці» (+10). Це означає, що ми на правильному шляху. Наші територіальні громади рухаються від спроможних - до заможніх, а рівень безробіття в області знижується. Регіон стає комфортним для життя людей і для розвитку бізнесу.

Минулого року на Рівненщині провели аудит землі. Він дав можливість на території кожної громади  виявити нові фінансові резерви. Результати аудиту – 28 тисяч гектарів землі повернуто до офіційного обігу і передані громадам в «біле» користування. Завдяки цим гектарам – додаткові 140 тисяч тонн зерна. Також створили  інвентаризаційну карту у кожній з громад. Проінспектували землі за допомогою квадрокоптера та визначили потенційні території. Вдалося скомпонувати використання земель в один масив.  Наприклад, в Головинській громаді така площа склала 50 гектарів. Землю виставили на аукціон і отримали 167 тис. грн на рік додаткових коштів. А це для громади – три мініспортивні майданчики.

Невдовзі стартує масштабна реконструкція аеропорту Рівного. Розпочався відбір підрядників. Рівненська ОДА успішно провела усі п’ять тендерів на проектно-кошторисну документацію, на що були спрямовані обласні кошти. Невдовзі стартує масштабна реконструкція аеропорту Рівного. Ми розпочинаємо практичну частину із модернізації летовища – на 2021 цей рік передбачені заходи зі капітального ремонту огорожі, реконструкції радіотехнічних засобів посадки та світлосигнальної системи. На наступний – капітальний ремонт перону та руліжної доріжки. Нагадаємо, модернізувати Міжнародний аеропорт «Рівне» планують в рамках Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року. На цей рік з державного бюджету передбачено 75 млн грн.



0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
На Рівненщині побільшає шкільних автобусів
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця ТЦК за 13 тисяч доларів допомагала військовозобовʼязаному уникнути мобілізації
0
Читати далі
На Рівненщині жінка підпалила траву і сама загинула в полум’ї
0
Читати далі
Німеччина замовила для України ще 17 систем IRIS-T — Шольц
0
Читати далі
У Квасилові біля очисних станцій підпалили траву
0
Читати далі
Які підприємства Рівненщини вже долучилися до Національного кешбеку
0
Читати далі
У Рівному стартує пілотний проєкт з підготовки водійок вантажівок
0
Читати далі
Міський голова Острога відповів на зауваження місцевої жительки кулаками: деталі інциденту
0
Читати далі
Як вибрати ролики для дитини: поради для батьків
0
Читати далі