Офіс Президента ініціював проведення проактивної зовнішньої політики України

Офіс Президента ініціював проведення проактивної зовнішньої політики України
0
Офіс Президента ініціював проведення проактивної зовнішньої політики України

В Офісі Президента за дорученням Володимира Зеленського почали реалізацію проактивної зовнішньополітичної стратегії України.

Про це йдеться у статті на Обозревателе «Україна більше не бідний родич: як Зеленському вдалося вивести дипломатію на новий рівень». Зокрема, наголошується в матеріалі, голова ОП Андрій Єрмак вміло синхронізує українську стратегію з Білим домом.

Як пояснюється в матеріалі, Офіс Зеленського вдало скористався зміною адміністрації Білого дому. Адміністрація Джо Байдена дотримується набагато жорсткішої політики стосовно Росії і звертає пильну увагу на Україну.

«Зеленський пішов на рішучі заходи і дав старт першому етапу стратегічного плану, мета якого – припинення російського домінування над Україною як всередині країни, так і на світовій арені. В Офісі президента перед Зеленським за це відповідає Єрмак. З цього моменту Україна почала робити те, чого ніколи не робила за всю свою 30-річну історію: грати в свою гру, грати жорстко і грати на випередження. Але головне – грати!», – йдеться в статті.

Як приклад наступальних дій Офісу Президента наводяться нещодавні санкції проти членів ОПЗЖ і закриття проросійських телеканалів, відкриття кримінальних справ проти знакових «приватівців» Володимира Яценка та Олександра Дубілета практично одночасно з американськими санкціями проти Ігоря Коломойського. Також видання нагадує про виключення з фракції «Слуга народа» пов’язаного з Коломойським Олександра Дубінського, що знаходиться під санкціями США.

«Ці та подальші події показали, що Андрій Єрмак помітно синхронізує українську стратегію із зовнішньополітичним порядком денним США, вдало використовуючи спільні інтереси двох країн», – пише Обозреватель.

За інформацією видання, ініціювання Офісом Зеленського «Кримської платформи» вдало збіглося з гострими заявами Байдена щодо РФ, а розслідування Харківських угод - із заявою американської розвідки про непричетність України до втручання у вибори США. Паралельно Єрмак почав активно підсилювати кадри президента на міжнародному напрямку.

«Не дивлячись на помилки і тимчасову кризу, українська зовнішня політика знаходиться на піднесенні. Це надає підстави сподіватися, що Україна врешті-решт стане повноправним членом міжнародної спільноти. Саме такий підхід дозволить нам повернути власні території і остаточно відновити мир», – робить висновок Обозреватель.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Україна може стати 33 або 35 членом НАТО
0
Читати далі
Вже 26 виробників з Рівненщини до програми «Національний кешбек»
0
Читати далі
На Рівненщині голову громада та депутата міської ради викрили на хабарі
0
Читати далі
Рівненська ОДА запроваджує щотижневу комунікаційну платформу для діалогу влади з бізнесом
0
Читати далі
Зловмисників, які пошкодили майно ліцею на Рівненщині, затримала поліція
0
Читати далі
Техніка Apple та розумний дім: як «яблучні» девайси полегшують побут?
0
Читати далі
У Рівненському районі на коліях загинув чоловік
0
Читати далі
На Рівненщині більше 30 музеїв при закладах освіти стали зразковими
0
Читати далі
СБУ проводить безпекові заходи у Рівному
0
Читати далі