Окупанти не уявляли масштабів підриву Каховської ГЕС

Окупанти не уявляли масштабів підриву Каховської ГЕС
0
Окупанти не уявляли масштабів підриву Каховської ГЕС

Окупанти могли в повній мірі не уявляти масштабів підриву Каховської ГЕС, але те, що це злочинні дії ― безумовно, для них було добре відомо.

 

Внаслідок російського терористичного акту, який знищив Каховську ГЕС,  розгортається екологічна катастрофа.

 

Про це в коментарі UMN повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

 

«Підготовка до теракту насправді розпочалась давно: ще в квітні минулого року були повідомлення про початок мінування, а далі ця інформація отримувала нові підтвердження і докази. Тож ворог замінував ГЕС та дамбу, і зрештою здійснив контрольований підрив», ― пояснив представник ГУР МО України, додавши, що ситуація могла вийти з-під контролю для самих російських окупантів.

 

«Вони могли розраховувати на інші наслідки, але результат для всього світу очевидний ― це черговий терористичний акт російських окупантів. [...] Для себе рашисти могли не уявляти й не усвідомлювати масштабів у повній мірі, але те, що це злочинні дії ― безумовно, для них було добре відомо», ― наголосив Андрій Юсов.

 

За його словами, мета дій московитів очевидна ― зупинити й ускладнити дії наших оборонців щодо звільнення тимчасово окупованих українських територій на Півдні України.

 

«Розуміючи та побоюючись наступу українських сил саме з того напрямку, ворог пішов на цей варварський злочин», ― пояснив представник української воєнної розвідки.

 

Андрій Юсов також повідомив, що частину особового складу ворог відвів на заздалегідь підготовлені позиції до теракту, однак окремі окупаційні підрозділи, які перебували на лівому березі Дніпра, не знали про підрив Каховської ГЕС.

 

«Для деяких окупаційних підрозділів ця інформація не була доведена, тому що це приголомшлива за своїми злочинними наслідками операція. Відповідно, аби унеможливити витоки, а також щоби не було людей, які відмовляться від виконання завдань, деяких просто не проінформували», ― розповів представник ГУР МО України, зазначивши, що на момент теракту на вказаному напрямку перебувала незначна кількість ворожої живої сили.

 

Підрив Каховської ГЕС та відхід ворога подалі від наслідків вчиненої ними катастрофи, а отже ― подалі від Херсона, не означає зняття загрози обстрілів міста.

 

«На превеликий жаль, у повній мірі лише ось ця подія не зможе захистити Херсон. Ті самі комплекси С-300 зі своєю дальністю можуть становити небезпеку для міста. Тобто загроза залишається, але це завдання для наших Сил безпеки й оборони, щоб зняти цю загрозу», ― підсумував Андрій Юсов.

 

https://youtube.com/watch?v=vPm7GUzseEw&feature=share

 

0
ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі