Орбан вважає, що Україні не перемогти росію, і неважливо, хто почав війну

Орбан вважає, що Україні не перемогти росію, і неважливо, хто почав війну
0
Орбан вважає, що Україні не перемогти росію, і неважливо, хто почав війну
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан упевнений, що Україна не здатна перемогти росію на полі бою, а до того ж вважає, що немає значення, хто розв'язав агресію, якщо тепер гинуть люди. В українському Міністерстві закордонних справ заявили, що лідер Угорщини зняв відповідальність з росії.
 

Про це йдеться в матеріалі Bloomberg і в дописі речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка.

 

Під час виступу на Катарському економічному форумі Орбан заявив, що військові зусилля України приречені, а надсилання подальшої допомоги призведе лише до нових смертей.

 

«Зважаючи на реальність, цифри, ситуацію, на той факт, що НАТО не готове відправити війська, стає очевидним: бідні українці не зможуть перемогти на полі бою. Це моя позиція», — заявив Орбан.

 

Він погодився, що це росія вторглася до України, але додав, що тепер це неважливо. 

 

«Питання не в тому, хто до кого вдерся, питання у тому, що буде завтра. А завтра, і це є фактом, помре ще більше і більше людей. Немає шансів для перемоги для жодної зі сторін», — пояснив свою позицію угорський лідер.

 

У відповідь речник українського МЗС заявив, що глава угорського уряду зняв відповідальність із росії за її агресію проти України.

 

«Ті ж самі європейські політики стверджували минулого року, що Україна не має шансів протриматися більше ніж 72 години. Вони помилилися тоді, помиляються і зараз», — зазначив Ніколенко.

 

Він наголосив, що українці продовжать боротися до повного звільнення своїх територій від російської окупації.

 

«Це є єдиним шляхом не лише для відновлення миру в Україні, але й гарантування безпеки всієї Європи», — додав речник МЗС.

 

Нагадаємо, у лютому Віктор Орбан заявив, що підтримує «мирний план» Китаю щодо російсько-української війни. Він зазначив, що Угорщина хоче припинення вогню, і тоді можна почати мирні переговори. Хоча сам угорський прем’єр визнав, що після цього «війна може поновитися». При цьому Орбан заявив, що для Угорщини росія загрози не становить.


Згодом міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто закликав до якнайшвидшого припинення війни на тлі карти так званої «Великої Угорщини», до якої входять території незалежних держав, зокрема України.

 

Нещодавно Сіярто заявив, що Будапешт продовжить блокуватиподальшу фінансову допомогу Україні від Європейського Союзу через нібито «дедалі войовничішу» позицію з боку Києва щодо Угорщини.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі