Поліовірус підтвердили ще в одній області

Поліовірус підтвердили ще в одній області
0
Поліовірус підтвердили ще в одній області

Наразі відповідні зразки передані до референс-лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Від результатів епідеміологічного розслідування захворювання на поліомієліт у дитини з Рівненщини залежатимуть заходи, яких вживатиме держава.

Про це заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін сказав на брифінгу щодо ситуації з поліомієлітом в Україні.

Він зазначив, що зараз вкрай важливо говорити про це, оскільки вперше за багато років поліомієліт повернувся в Україну і став причиною паралічу невакцинованої 17-місячної дитини у Рівненській області.

«Було проведено епідеміологічне розслідування цього випадку, визначено коло контактних осіб, взято на дослідження проби води і ґрунту. Окрема група працювала і у Закарпатській області. Там також підтвердили наявність поліовірусу. Зразки доправлені до референс-лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я в Гельсінки. Від результатів епідрозслідування залежить, яких заходів вживатиме держава, а поки ми чекаємо на результати, під загрозою усі невакциновані діти країни до 5 років», – сказав Кузін.

При цьому він відзначив, що наразі на Рівненщині спеціалісти Держпродспоживслужби перевіряють, чи допускають невакцинованих дітей до відвідування закладів дошкільної освіти.

Також в об'єднаній територіальній громаді, де проживає малюк з виявленим випадком поліомієліту, з 11 жовтня посилили заходи з імунізації. Зокрема, вакцинації потребували 243 дитини, але вакцинуватися вдалося лише третині - 86, у 109 були тимчасові протипоказання. Батьки ще 48 дітей взагалі відмовились від щеплень.

Він зазначив, що 27 жовтня відбулося засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій стосовно поліомієліту.

«За результатами засідання керівникам облдержадміністрацій доручили терміново забезпечити заходи з імунізації від поліо невакцинованих дітей віком до 5 років включно. Крім того, по всій країні має бути посилений епідеміологічний нагляд за випадками гострого в'ялого паралічу», –  сказав Кузін.

За матеріалами: УНІАН

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі