Польща погодила новий пакет оборонної допомоги для України

Польща погодила новий пакет оборонної допомоги для України
0
Польща погодила новий пакет оборонної допомоги для України
Президент Володимир Зеленський повідомив, що погодив з польським прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким новий пакет військової допомоги для України. Йдеться про бронетранспортери, системи ППО, міномети, винищувачі МіГи тощо.
 

Про це Зеленський сказав на пресконференції для ЗМІ.

 

«Погоджено новий, дуже потрібний саме зараз нашим воїнам, оборонний пакет, який захищає свободу і незалежність не тільки України, Польщі, Європи, всього світу. Дуже важливо, щоб ті, хто зараз в окопах на сході, там, де гаряче, на півдні України, знали, що тут, у Варшаві, ми домовились про те, що дасть Україні і кожному й кожній з наших воїнів більше сили», — сказав президент України.

 

Він зазначив, що йдеться не лише про підтримку, а й про співпрацю, що «також для нас пріоритет», зокрема у форматі закупівель. Це, за словами Зеленського, посилює оборонний потенціал як України, так і Польщі.

 

«Сьогодні ми підписуємо документ про постачання польських БТР Rosomak, самохідних мінометів Rak, систем ППО, зокрема дуже ефективних Piorun, МіГів та іншого озброєння, якого ми так потребуємо», — перерахував український президент.

 

Також, за словами Зеленського, з польською стороною обговорили створення спільних підприємств для виробництва озброєнь і боєприпасів. «Дуже предметні домовленості», — зазначив він.

 

Перед цим президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що Польща вже передала Україні чотири винищувачі МіГ-29, ще стільки ж — нині доставляються. Крім того, країна готова надіслати ще шість таких літаків найближчим часом.

 

Дуда розповів, що Польща передала Україні вже понад 300 танків, а також гаубиці Krab і «багато іншої техніки», зокрема зенітно-ракетні комплекси польського виробництва Piorun та інше, що є на озброєнні країни.

 

 

Візит Зеленського до Польщі

Президент України Володимир Зеленський приїхав до Варшави, де в нього 5 квітня була запланована низка офіційних заходів.

Крім зустрічі з президентом Анджеєм Дудою, український глава держави відвідав польсько-український економічний форум, а ще — зустрівся з людьми, які допомагали українцям, які тікали від війни.

 

З початку повномасштабного вторгнення росії Зеленський здійснив дві робочі поїздки за кордон. Так, 21-22 грудня 2022 року він відвідав Вашингтон, де зустрівся з президентом Джо Байденом і виступив у Конгресі.

 

А 8 лютого Зеленський розпочав поїздку до Європи. Він відвідав Велику Британію, Францію та Бельгію. Під час обидвох поїздок Зеленський спершу їхав потягом до Польщі. А повертаючись зі Сполучених Штатів і Європи, президент України проводив зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою.

 

Більше новин читайте у нашому Telegram-каналі: https://t.me/vse_rv 

0
Політика ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі