Помер «батько» італійського десерту тірамісу

Помер «батько» італійського десерту тірамісу
0
Помер «батько» італійського десерту тірамісу

Італійський ресторатор Адо Кампеоль, якого італійські медіа називали «батьком тирамісу», помер у віці 93 років. Йому належав ресторан Le Beccherie у Тревізо, що на півночі Італії, повідомляють тамтешні ЗМІ. Президент області Венеція Лука Дзайя висловив співчуття рідним померлого ресторатора, написавши у Twitter, що місто втратило зірку, «яка тепер сяятиме вгорі».

Ресторан Le Beccherie родина Кампеоль відкрила у 1939 році, а наприкінці Другої світової Адо Кампеоль очолив родинний бізнес. Десерт тірамісу з’явився в меню закладу ще у 1972 році, але тістечко з просякнутого кавою печива та сиру маскарпоне так ніколи й не було запатентоване родиною Кампеоль. Проте тірамісу став одним із символів Італії, а готувати його почали шеф-кухарі в усьому світі. Страва, як розповідали в Le Beccherie, з’явилася внаслідок помилки під час приготування ванільного морозива. Кондитер ресторану Роберто Лінгуанотто випадково укинув трохи сиру маскарпоне в миску з яйцями і цукром, а згодом звернув увагу на приємний смак суміші. Потім він розповів про це дружині Адо Кампеоля — Альбі. Вони взялися вдосконалювати десерт, додаючи бісквіт, просякнутий кавою, та присипаючи це все какао. Назвати нову страву вирішили тірамісу, що в перекладі з італійської означає «забери мене нагору».

Нині існує багато варіацій тірамісу, зокрема і з алкоголем на кшталт рому, але оригінальний рецепт, сертифікований Італійської академією кухні у 2010 році, алкоголю не містить. Бо він мав бути десертом і для дорослих, і для дітей.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі