Проти засилля реклами: "Рада реформ Рівного" вимагає затвердження порядку розміщення вивісок

Проти засилля реклами:
0
Проти засилля реклами: "Рада реформ Рівного" вимагає затвердження порядку розміщення вивісок

18 вересня 2018 року на засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради знову розглядали питання «Про затвердження Порядку розміщення вивісок у місті Рівному». Однак через супротив рекламістів розгляд питання у підсумку відклали. Тим часом воно має значну підтримку не тільки серед депутатів,  серед громадських організацій. Підтримала проект рішення і коаліція громадських організацій «Рада реформ Рівного» .

Через відсутність правил деякі підприємці повністю заліплюють фасади будинків, завішують їх рекламою та створюють світлові ефекти на фасаді для привернення уваги, що відволікає увагу водіїв.

Прийняття цього документу дозволить зменшити рівень візуального шуму в місті, дасть можливість будинкам розкрити задум архітектора та допоможе створити унікальний візуальний образ міста.

Протягом кількох місяців над розробкою Порядку працювала робоча група, до складу якої входили представники управління містобудування та архітектури, юристи, дизайнери, маркетологи, представники бізнесу, представники рекламний агенцій та виробників реклами. Учасники робочої групи вивчили український, європейський та світовий досвід регулювання вивісок в містах та напрацювали документ, який допоможе врегулювати ситуацію з вивісками в місті.

Тому, Рада реформ Рівного закликає всіх членів виконкому підтримати рішення «Про затвердження Порядку розміщення вивісок у місті Рівному», - йдеться у зверенні об'єдання Рада реформ Рівного

 Прикро вражений супротивом рекламістів автор ініціативи Павло Алексєвич:‎ 

 - На жаль сьогодні питання повивіскам взагалі не було винесено на голосування. Прийшли три вандали і зчинили крик що от саме їхню думку начебто не врахували, їм не подзвонили, не запросили і не запитали зауваження по проекту. Я пояснював членам виконкому, що це 5 місяців експерти працювали, рішення пройшло всі перевірки але марно. Як виявилось згодом - ці негативно налаштовані персонажі навіть не читали останню редакцію положення. Вони плутались в термінах, звинувачували що ми начебто розводимо якусь корупцію ну і несли іншу чепуху.  Члени виконкому все ж дали їм шанс висловити свої зауваження і для цього в понеділок о 14:00 буде чергова організаційна зустріч. Прошу на неї прийти всіх активістам, яким не байдужий цей проект.

0
Політика # вивіски
Найцікавіші матеріали
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі