РАЕС отримала ліцензію від Держлікслужби на виробництво медичного кисню

РАЕС отримала ліцензію від Держлікслужби на виробництво медичного кисню
0
РАЕС отримала ліцензію від Держлікслужби на виробництво медичного кисню

На азотно-кисневій станції Рівненської АЕС, а також на Запорізькій й Хмельницькій АЕС, налагоджено виробництво кисню медичного газоподібного. Зокрема, у нещодавній заяві Енергоатома було озвучено готовність Компанії щодоби постачати 5 тисяч літрів медичного кисню до лікарень Рівненської, Запорізької та Хмельницької областей.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської АЕС.

За коментарем заступника головного інженера з загальностанційних об’єктів Рівненської АЕС Федора Кислицина в березні поточного року РАЕС отримала ліцензію на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів – медичного газу (кисень медичний Федір Кислицингазоподібний) згідно з рішенням Держлікслужби. Наразі до відправки перших партій медкисню у лікарні Рівненщини залишається один крок – Енергоатом має отримати висновок Державного експертного центру МОЗ та реєстрацію медичного кисню як лікарського засобу. Всі необхідні для цього документи Компанія передала до міністерства.

Отримавши фінальні узгодження, НАЕК щодоби постачатиме близько 120 балонів (5 тисяч літрів) медичного кисню до лікарень Запорізької, Хмельницької та Рівненської областей, зокрема комунальному некомерційному підприємству Вараської міської ради «Вараська багатопрофільна лікарня».

Фахівці з атомних електростанцій вже дооснастили й акредитували лабораторії з контролю якості та безпеки лікарських засобів – відповідно до Апаратник азотно-кисневої станції РАЕСвсіх визначених законодавством вимог і процедур. Крім цього, фахівці МОЗ провели кількаетапні ретельні перевірки Рівненської, Запорізької та Хмельницької АЕС. Відповідно на майданчику РАЕС розроблено методи контролю якості, а персонал, який безпосередньо братиме участь в здійсненні цього контролю, пройшов перевірку МОЗ України і має право на контроль якості кисню медичного газоподібного.

Керівництво Рівненської АЕС та Компанії переконане, що реєстрація медичного кисню буде здійснена у найстисліші терміни. Мета атомників – врятувати якомога більше людських життів і допомогти державі подолати наслідки пандемії коронавірусу.

0
ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі