рф готує масштабну провокацію проти України, використавши напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль

рф готує масштабну провокацію проти України, використавши напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль
0
рф готує масштабну провокацію проти України, використавши напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль
Спецслужби російської федерації використовують напад ХАМАСу на Ізраїль для масштабної провокації проти України. Вона стосується нібито постачання зброї бойовикам.
 

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

 

За інформацією розвідки, російське ГРУ вже передало бойовикам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС.

 

«Наступним, згідно з планом росіян, кроком мають стати фейкові звинувачення українських військових у буцімто продажу західної зброї для бойовиків на регулярній основі», — зазначили в ГУР.

 

Там стверджують, що в межах кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки «викривальних публікацій» і «розслідувань» у західних ЗМІ.

 

А для переконливості російські спецслужби мають намір використати коментарі зрадника з української прикордонної служби, старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви.

 

«Чергова провокація ворога націлена на дискредитацію Збройних сил України та повне припинення військової допомоги нашій державі з боку західних партнерів», — пояснили в розвідці.

 

Що відбувається в Ізраїлі?

Палестинське ісламське угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, зранку 7 жовтня оголосило про початок операції «Потоп Аль-Акса» проти Ізраїлю. По країні випустили шквал ракет, бойовики проникли на територію Ізраїлю в низці різних місць.

 

Армія Ізраїлю у відповідь оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у Секторі Гази. Станом на вечір 7 жовтня ізраїльські військові відновили контроль над більшістю прикордонних громад із Сектором Гази, куди проникли бойовики.

 

Унаслідок обстрілів та бойових дій є сотні загиблих та поранених, точна кількість поки що невідома. Зокрема, загинули щонайменше дві громадянки України. У мережі публікували відео з тілами людей, яких, як стверджується, вбили бойовики, що проникли в Ізраїль.

 

Також в Ізраїлі підтвердили, що ХАМАС захопив цивільних заручників та військовополонених. Лідер ХАМАСу Салех аль-Арурі заявив, що його організація планує обміняти їх на «палестинських в’язнів».

 

Політико-безпековий кабінет Ізраїлю ввечері 7 жовтня проголосував за застосування пункту 40 Алеф, тобто впровадження стану війни.

0
Війна в Україні
Найцікавіші матеріали
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі