Річні здобутки: очільник фракції «Слуга Народу» розповів про перемоги для Рівного

Річні здобутки: очільник фракції «Слуга Народу» розповів про перемоги для Рівного
0
Річні здобутки: очільник фракції «Слуга Народу» розповів про перемоги для Рівного

Минув рівно рік, відколи до Рівненської міської ради обрали нових депутатів фракції «Слуга народу». Тож її очільник, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, звітує для рівнян про здобутки за останні 365 днів.

«Скажу відверто, це для мене, як і для більшості моєї команди, перший досвід. А ще – це виклик – поєднувати депутатство з посадою голови Рівненської ОДА. Хтось скаже, що це неправильно, що потрібно було обирати. Але я сприймаю посаду голови, як додаткові можливості. Можливості, завдяки яким вдалося досягти хороших результатів для Рівного і рівнян. І сьогодні для мене депутатство та керування областю – нерозривні поняття», – підкреслив Віталій Коваль.

Що вдалося зробити для Рівного за рік

Очільник області розповів, що пишається сумою, яку вдалося залучити з державного бюджету на будівництво об’єктів Рівного. Йдеться про 1, 071 млрд. гривень. Кошти вдалося залучити завдяки Президенту України Володимиру Зеленському.

Зауважимо, це вперше за всю історію незалежності Рівне отримало таку велику суму державних коштів. Зокрема йдеться про:

85, 5 млн. грн на будівництво садочку на Коновальця;

100 млн. грн на реконструкцію стадіону «Авангард»;

172 млн. грн на реконструкцію Міжнародного аеропорту Рівне;

69, 5 млн.грн на будівництво універсальної арени на Макарова.

Ще один важливий об’єкт, який фінансується з держбюджету – «Північний обхід міста Рівне». На його будівництво залучено 580,3  млн. грн. За ідеєю, автошлях повинен розвантажити обласний центр, збереже від руйнування покриття вулиць. Також сприятиме підвищенню безпеки руху та поліпшенню екологічної ситуації в місті.

Крім того, на міські заклади виділялися і кошти обласного бюджету. Зокрема, на реконструкцію обласних лікарні та бібліотеки, виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію аеропорту, що було ініціативно підтримано депутатами облради.

Також фракцією «Слуга народу» було вирішено одне із найболючіших питань для рівнян – тарифи на тепло.

Під час останньої сесії міської ради «Слуга народу» відстояла встановлення плати на рівні минулого року, що було ініційовано Віталієм Ковалем. Паралельно у фракції працюють над програмою енергоефективності. Зокрема цього року 31 ОСББ міста змогло долучитися до програми «Енергодім», яка дає можливість відшкодувати 10% вартості заходів з енергоефективності. З обласного бюджету на ці заходи у 2021 році виділено 2,2 млн. гривень.

Боротьба з Covid-19

Через пандемію цей рік був непростий для Рівненщини. Для підтримки медичної галузі з держбюджету вдалося залучити 11,3  млн.грн, з обласної програми – 1,6 млн.грн. Ці кошти пішли на закупівлю медичного обладнання (кисневих концентраторів, апаратів ШВЛ та ін.) в Центральну міську лікарню.

Освіта


Наразі на Рівненщині вже створено 27 сучасних навчально-практичних центрів. Серед них, у співфінансуванні 1,23 млн. грн. з держбюджету, в Рівненському ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі, обладнано «Лабораторію інноваційних харчових технологій».

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі