Рівнянина, який перейшов на бік ворога, засуджено до 14 років за ґратами

Рівнянина, який перейшов на бік ворога, засуджено до 14 років за ґратами
0
Рівнянина, який перейшов на бік ворога, засуджено до 14 років за ґратами

За матеріалами СБУ до 14 років ув’язнення засуджено уродженця Рівного, який перейшов на бік ворога та вступив до лав окупаційної влади в Криму.

 

Співробітники СБУ регіону здійснюють комплексні заходи із нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці України та притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань рф, які беруть участь у війні проти України.

 

Так, було зібрано беззаперечні докази вини уродженця м. Рівне, який добровільно погодився співпрацювати з окупаційними органами влади та здійснював незаконні дії по окупації Криму, всупереч інтересам України.

 

Зловмисник, перебуваючи на посаді оперативного чергового командно-диспетчерського пункту штабу управління 28 дивізіону пошуково-рятувальних суден та маючи спеціальне звання «капітан-лейтенант», у травні 2014 року не прибув для подальшого проходження військової служби до заздалегідь визначеного пункту.

 

Зокрема, у березні 2014 року дезертир прийняв пропозицію представників окупаційної влади, отримав російський паспорт та уклав контракт на проходження військової служби у складі збройних сил рф з дислокацією в тимчасово-окупованому місті Севастополь, АР Крим.

 

Рішенням суду вказану особу визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ККУ «Державна зрада», ч. 1 ст. 408 КК України «Дезертирство» та призначено покарання у вигляді 14 років ув’язнення.

 

Викриття та документування злочину здійснювали оперативники та слідчі Управління СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі