Рівненська обласна дитяча лікарня отримала обладнання для виходжування недоношених діток

Рівненська обласна дитяча лікарня отримала обладнання для виходжування недоношених діток
0
Рівненська обласна дитяча лікарня отримала обладнання для виходжування недоношених діток

Інкубатор для новонароджених малюків, пульсоксиметри та засоби індивідуального захисту - Рівненська обласна дитяча лікарня отримала дороговартісну допомогу з-за кордону.

Сучасне обладнання та велику кількість ЗІЗ вдалось отримати в рамках співпраці із Посольством Республіки Польща в Україні завдяки реалізації гуманітарного проекту «Безпека дітей та медичного персоналу в РОДЛ», що фінансувався за рахунок коштів програми Міністерства закордонних справ Республіки Польща «Польська допомога».

Передали вантаж для медичного закладу перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

– Наша співпраця із партнерами із Польщі триває вже не перший рік. Наші колеги часто приїжджають сюди, а відтак мають повне розуміння того, що обласна дитяча лікарня є потужним закладом. Сьогодні ми отримали чергову поставку дуже потрібного обладнання та засобів індивідуального захисту на суму 900 тисяч гривень. Щиро дякую польським партнерам за підтримку у розвитку медицини Рівненщини, – зазначає Сергій Подолін.

Серед вантажу – окуляри, щитки, бахіли, халати, фартухи, два пульсоксиметри, також сучасний інкубатор (кювет) для виходжування новонароджених, вартістю 300 тисяч гривень.

Завдяки новітньому інкубатору тепер значно більше немовлят, які з’явилися на світ передчасно, зможуть отримати оптимальні умови для розвитку.

– Це перший інкубатор саме такої моделі, він дуже сучасний та потужний, має багато функцій. У ньому є подвійні стінки, тож він дозволить утворити для дитинки імітацію внутрішньоутробного стану. Також немовлята матимуть постійну, безперебійну циркуляцію зволоженого повітря, – розповідає завідуюча відділенням недоношених новонароджених дітей Катерина Макарчук.

Так, у відділені нині перебуває 11 дітей із малою масою тіла. У палатах розміщені по 4 інкубатори різного типу – відкриті та закриті. Важливу роль у догляді за дітьми відіграють медичні сестри – саме вони постійно контролюють стан дітей.

Як пояснює головний лікар обласної дитячої лікарні Віталій Бойко, раніше виходжування дітей з низькою масою тіла – тобто менше 1 кілограма, було чимось надзвичайним.

– В відділенні недоношених новонароджених дітей щороку виходжується близько 250 передчасно народжених дітей. Ми лікуємо їх, вигодовуємо, допомагаємо дихати. Постійно проводиться моніторинг тиску, температури тіла, серцебиття. Завдяки новітній техніці та колективу професіоналів - ми можемо забезпечити якісне, а головне безпечне виходжування таких діток, – розповідає Віталій Бойко під час огляду відділення недоношених новонароджених дітей.

Читайте також: В Україні побільшало «червоних» зон

Читайте також: 22 амбулаторії Рівненщини готуються до відкриття

Читайте також: Вчені винайшли маску, яка відслідковує симптоми коронавірусу

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі