«Рівнетеплоенерго» запустило 10 котелень із 29-ти, по решті процес триває

«Рівнетеплоенерго» запустило 10 котелень із 29-ти, по решті процес триває
0
«Рівнетеплоенерго» запустило 10 котелень із 29-ти, по решті процес триває

У Рівному станом на ранок вівторка, 19 жовтня, «Рівнетеплоенерго» запустило в роботу 10 котелень із 29-ти. Про це Суспільному розповів речник теплопостачального підприємства Олексій Кривошеєв, коментуючи початок опалювального сезону.

За інформацією речника, процес запуску котелень напряму пов’язаний із отриманням актів від «Рівнегазу». Цей процес триває.

«Тепло зараз подається до 435 будинків із 811, які ми обслуговуємо. Далі у міру того, як «Рівнегаз» розпломбує нам котли, ми запускаємо котельні», – каже Олексій Кривошеєв.

Речник зауважив, що запуск котельні не означає швидкого обігріву будинку, який під'єднаний до мережі. Це пов'язано із технічним процесом.

«Коли котельня включається – вона не може миттєво нагріти усю воду в системі. Ця вода має проциркулювати і дійти до споживача, а на це потрібен час. От ти сідаєш у холодне авто, вмикаєш пічку і має пройти певний час, поки нагріється. Тут схожий принцип», – пояснив речник.

Зі слів речника, за понеділок, 18 жовтня, тепловики отримали дозвіл на запуск шести котелень, станом на 19 жовтня залишилось іще 19. Скільки днів займе увесь процес – він прогнозувати не береться.

Олексій Кривошеєв зауважив, що за обігрів будинку відповідальність несуть також балансоутримувачі.

«Ми ж подаємо тепло тільки до будинку. А є мережа ще внутрішньобудинкова і хочу нагадати головам ОСББ та управлінським компаніям, щоб прослідкували за тим, щоб спустили повітря, відкрили заглушки, аби тепло зайшло в будинок. Бо вчора такі ситуації вже були», – сказав речник «Рівнетеплоенерго».

Напередодні мер Рівного Олександр Третяк зазначив, що повноцінний обігрів у громаді може зайняти до тижня. Водночас журналістам відомо, що у частині дитсадків батькам рекомендували не вести дітей у заклади через низьку температуру в приміщеннях.

Що відомо

Рівненський міськвиконком на засіданні 12 жовтня затвердив тарифи підприємствам, які забезпечують теплом бюджетні установи та населення громади. Мер Олександр Третяк, коментуючи тариф для населення, назвав його середнім серед обласних центрів України. Цього року повноваження з розрахунку тарифу на тепло вперше передали органам місцевого самоврядування.

18 жовтня мер Рівного заявив про намір призупинити дію нового тарифу на тепло та шукати шляхи компенсації, аби зменшити навантаження на рівнян. Потому він пішов у ОДА на нараду, де обговорювали шляхи виходу із ситуації, що склалась.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі