РНБО оприлюднила список проросійських Telegram-каналів

РНБО оприлюднила список проросійських Telegram-каналів
0
РНБО оприлюднила список проросійських Telegram-каналів

Центр протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони назвав Telegram-канали, що входять до пулу проросійських і поширюють російські наративи — зокрема дискредитують словник термінів, підготовлений РНБО раніше.

Про це йдеться у звіті Центру, оприлюдненому РНБО 25 жовтня.

Фахівці Центру протидії дезінформації стверджують, що проросійські Telegram-канали здійснюють «комплексну скоординовану кампанію зі спроб дискредитації» глосарію РНБО, зокрема «системно просувають проросійські наративи» щодо нього.

До переліку цих каналів, за версією Центру, входять зокрема:

Klymenko Time
(53 тисячі підписників). Він належить колишньому міністрові доходів і зборів України — Олександрові Клименку. «Канал часто розповсюджував проросійські та такі, що спрямовані проти уряду України, публікації», — йдеться у звіті.

Vesti
(20 тисяч підписників). Це Telegram-канал видання Vesti.ua, який входить до медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» на чолі з Ольгою Семченко — колишньою прессекретаркою та цивільною дружиною Клименка.

«Шептун»
(57 тисяч підписників) — анонімний Telegram-канал, що публікує «політичні інсайди», і First (447 тисяч підписників) — анонімний Telegram-канал, що пише про політику в Україні. Обидва канали адмініструє користувач @A_menejer» (він же @A_manager2 та @Arhangel).

За даними джерел «Української правди», це — один із учасників сутичок 2 травня 2014 року в Одесі на боці «Антимайдану» Артем Давидченко.

Згідно з даними СБУ, Давидченко приймає замовлення на публікації в мережі Telegram-каналів (це зокрема «Легитимный», «Резидент», «ЗеРада», Новоstnoy — «канал-прокладка, що використовується для поширення публікацій прокремлівських каналів») і наразі перебуває в розшуку.

Також у поширенні проросійських пропагандистських меседжів Центр протидії дезінформації РНБО звинуватив персональні Telegram-канали: Юрий Ткачёв, Андрей Манчук, КОРНИЛОВ, Максим Могильницкий, Moroz.Live, Вадим Рабинович. Останній належить народному депутату від «Опозиційної платформи — За життя» Вадиму Рабиновичу.

Центр стверджує, що всі ці канали активно поширюють дописи Klymenko Time або напряму куруються РФ. Шляхом маніпулювання інформаційними потоками вони утворили мережу з Telegram-каналів, що постійно взаємодіють один із одним.

«Ця мережа зорієнтована на проведення дискредитаційних дезінформаційних кампаній проти України з метою розхитування внутрішньополітичної ситуації», — йдеться у звіті.

Також 20 жовтня РНБО оприлюднила глосарій термінів, які рекомендовано вживати у зв'язку з російською агресією проти України. У передмові до документа сказано, що він має на меті «протидію російським агресивним зовнішньополітичним інформаційним стратегіям».

0
ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі