росія не захотіла розслідувати авіакатастрофу з пригожиним за міжнародними правилами

росія не захотіла розслідувати авіакатастрофу з пригожиним за міжнародними правилами
0
росія не захотіла розслідувати авіакатастрофу з пригожиним за міжнародними правилами
Бразилія запропонувала долучитися до розслідування авіакатастрофи з главою ПВК «Вагнер» євгеном пригожиним під керівництвом росії, якщо її запросять і розслідування буде проведено відповідно до міжнародних правил. Однак росія відмовилась.


Про це пише Reuters.

 

Бразильський центр дослідження та запобігання аеронавігаційним подіям (CENIPA) запропонував співучасть у розслідуванні в інтересах підвищення авіаційної безпеки. Саме в цій країні виготовили літак Embraer Legacy 600, що потрапив в авіакатастрофу.

 

росія не зобов'язана була погоджуватися. За даними Міжнародної організації цивільної авіації ООН (ICAO) рейс із Москви з пунктом призначення в Санкт-Петербурзі був внутрішнім, тому на нього не поширювалися міжнародні правила.

 

Утім, без участі Бразилії внутрішнє російське розслідування завжди буде під сумнівом, оскільки США та інші західні уряди підозрюють кремль у причетності до катастрофи, зазначив американський консультант з авіаційної безпеки та колишній слідчий Джон Кокс.

 

Речник президента рф дмитро пєсков заявив, що справою про катастрофу літака пригожина вже займається Слідчий комітет росії, а про міжнародне розслідування не йдеться. Він додав що розглядаються різні версії, зокрема і навмисний злочин.

 

Що передувало?

23 серпня у Тверській області росії впав приватний літак власника ПВК «Вагнер» євгена пригожина. За даними Міністерства з надзвичайних ситуацій рф, літак Embraer Legacy впав поблизу села Куженкіно, що між Твер'ю та Великим Новгородом. На борту було 10 людей, із них троє — члени екіпажу. Усі, хто перебував на борту, загинули. 

 

Наближений до ПВК «Вагнер» Telegram-канал стверджує, що літак збила російська протиповітряна оборона. Місцеві жителі перед падінням літака нібито чули два вибухи, властиві ППО. 

Федеральне агентство повітряного транспорту росії опублікувало імена тих, хто був на повітряному судні. Серед них були зазначені пригожин та командир ПВК «Вагнер» дмитро уткін. Як пише російський Telegram-канал Baza, із пригожиним летів також його заступник Валерій Чекалов.

 

24 серпня наближений до ПВК «Вагнер» Telegram-канал заявив, нібито уткіна та пригожина упізнали в морзі. Останнього — за відсутністю пальця. Через три дні Слідчий комітет рф офіційно підтвердив їхню смерть.

 

29 серпня в росії відбулися поховання щонайменше двох пасажирів літака: самого євгена пригожина та його соратника. На похорони підприємця Валерія Чекалова, який очолював у Санкт-Петербурзі компанії, повязані з пригожиним, прийшли десятки людей. Самого главу «вагнерівців» ховали у «закритому форматі».

 

 

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі