Скульптора з Рівненщини, в майстерні якого знайшли тіло жінки, засудили на 15 років

Скульптора з Рівненщини, в майстерні якого знайшли тіло жінки, засудили на 15 років
0
Скульптора з Рівненщини, в майстерні якого знайшли тіло жінки, засудили на 15 років

Сьогодні, 25 листопада, Здолбунівський районний суд визнав винним 54-річного жителя села Розваж – Віктора Ахріпова – у вчиненні умисного вбивства та замаху на вбивство. За скоєне йому «світить» 15 років за ґратами.

Нагадаємо, 23 лютого 2020 року тоді іще 52-річний скульптор Ахріпов, який підпрацьовував скульптором і використовував для цього підсобку на території складських приміщень одного із навчальних закладів Острога розпивав алкогольні напої разом із 30-річним односельцем. Під час раптово виниклого  конфлікту він завдав чоловікові  сокирою декілька ударів по голові. Потерпілому вдалося втекти: біля під’їзду одного з будинків його виявив острожанин та викликав «швидку».

Поліцейські за декілька годин затримали зловмисника. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні замаху на вбивство, а суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Наступного дня, під час огляду майстерні скульптора поліцейські виявили у нефункціонуючій шахті заховане під попелом тіло жінки. Загиблою виявилася 49-річна острожанка, яка зникла близько місяця тому. На її тілі правоохоронці виявили ножове поранення грудної клітки.

Поліцейські встановили причетність «скульптора» до злочину та 27 лютого повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства.

Під час досудового розслідування зловмисник своєї вини не визнавав та запевняв, що до обох злочинів не причетний. Втім, зібраної доказової бази виявилося достатньо для доведення вини підозрюваного. Слідчі, за процесуального керівництва прокуратури кримінальні провадження, які були об’єднані в одне, скерували до суду з обвинувальним актом.

Сьогодні, 25 листопада, суд визнав 54-річного підсудного винним у скоєнні особливо тяжких злочинів, тож за вчинене умисне вбивство призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років, а за замах — на 10. Втім шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим засудженому обрано загальне покарання — 15 років ув’язнення. 

Засуджений до моменту набрання законної сили вироку і надалі перебуватиме під вартою.

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі