Під час перевірки закладу фахівці виявили численні порушення санітарно-гігієнічного, дезінфекційного, температурного режимів, недоліки в технології приготування страв та інше, а також відібрали проби для лабораторних досліджень. Інспектори провели й обстеження персоналу закладу.
Нагадуємо, отруєння сталося під час святкування весілля 13-14 липня в кафе «Гурман» .
З 15.07.2019 спеціалістами Держпродспоживслужби розпочато епідемічне розслідування спалаху кишкової інфекції серед відвідувачів кафе «Гурман» смт.Мізоч Здолбунівського району. З того моменту заклад не працює.
Станом на 17.07.2019 зареєстровано 80 постраждалих, з них 15 дітей.За попередніми даними від перших хворих виділяється сальмонела.
Держпродспоживслужба РЕКОМЕНДУЄ:
-
ретельно дотримуватися правил профілактики кишкових інфекцій, особливо у літній період (зокрема, правил особистої гігієни);
-
витримувати температурні режими приготування та зберігання харчових продуктів;
-
не готувати та не вживати «епідемічнонебезпечні» продукти: холодці, заливні страви, фаршировані страви, салати з майонезом та іншими соусами;
-
уважно вибирати для відвідування заклади громадського харчування, не купувати продукти на стихійних ринка