Стерненка та Демчука звільнили з-під варти

Стерненка та Демчука звільнили з-під варти
0
Стерненка та Демчука звільнили з-під варти

Колегія суддів Одеського апеляційного суду частково задовольнила скаргу адвокатів щодо зміни запобіжного заходу для екслідера одеського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного.

Обох обвинувачених звільнили з-під варти та відправили під цілодобовий домашній арешт.

Апеляційну скаргу захисту розглядала суддя Альбіна Кадегроб. Зазначимо, Кадегроб разом із суддями Русланом Котелевським та Вадимом Прібиловим розглядатимуть апеляцію на вирок Приморського районного суду.

Адвокати вимагали звільнити Стерненка та Демчука з-під варти. На думку захисту, обидва перебувають в СІЗО незаконно, оскільки рішення суду, яке оголосив суддя Віктор Попревич ще не набуло законної сили.

Зокрема Масі Найєм та Андрій Писаренко переконані, що Попревич не мав права обирати такий запобіжний захід, оскільки не було відповідного клопотання прокуратури. Відповідно, на думку захисту, суддя самостійно вирішив відправити Демчука та Стерненка до СІЗО.

Прокурорка Ганна Коломійчук заперечила закиди адвокатів. За її словами, прокуратура за декілька місяців до вироку подавала клопотання про тримання Стерненка й Демчука під вартою, тож рішення Попревича є законним та мотивованим. Крім того Коломійчук наголосила, що тримання обвинувачених під вартою – нормальна судова практика, яка зустрічається навіть в європейських судах.

Додамо, раніше адвокати Сергія Стерненка вже намагалися оскаржити запобіжний захід. Але 5 березня суд відмовився розглядати клопотання про звільнення Стерненка з-під варти. А 19 березня суддя Приморського районного суду Лариса Єршова відмовилася звільняти з-під варти колишнього очільника одеського осередку «Правого сектору».

Нагадаємо, справу, за якою засудили Стерненка, суд розглядав упродовж майже п'яти років. Йому інкримінували викрадення й катування тодішнього депутата однієї з районних рад Одещини Сергія Щербича, який керував одеським відділенням партії «Родіна». Також у цій справі ексочільнику одеського «Правого сектору» закидали незаконне зберігання зброї.

За версією слідства, напередодні отримання Щербичем мандату депутата райради в 2015 році, його викликали на зустріч, а звідти відвезли у невідомому напрямку з мішком на голові, били й вимагали відмовитися від депутатства. Слідчі вважають, що одним з чоловіків у масках, які напали на Щербича, був Стерненко. Те саме заявив у суді і сам Щербич. Стерненко на це відповідав, що справа є сфабрикованою та побудованою «виключно на заяві Щербича». Щодо зберігання зброї Стерненко заявляв, що добровільно видав поліції пневматичний пістолет, колекційний ніж та шумовий пістолет, який начебто визнали вогнепальною зброєю.

Екслідер одеського «Правого сектору» пов'язував цю справу з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим, оскільки потерпілий Щербич є членом партії мера «Довіряй ділам» та, за словами Стерненка, другом одеського очільника.

Також нагадаємо, 23 лютого Приморський районний суд Одеси ув'язнив на 7 років та 3 місяці ексочільника одеського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука. Крім того суд вирішив конфіскувати половину майна, яке належить засудженим.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі