Суд у Москві заочно затримав Кирила Буданова

Суд у Москві заочно затримав Кирила Буданова
0
Суд у Москві заочно затримав Кирила Буданова
Суд у Москві заочно затримав керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова через «теракт на Керченському мосту».
 

Про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство «ТАСС».

 

За їхніми даними, Буданову висунули звинувачення за чотирма статтями. Самого Буданова нібито оголосили в міжнародний розшук.

 

Реакція розвідки

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі Громадському заявив, що «обговорювати рішення неіснуючих субстанцій було б несерйозно».


«Так звана російська федерація сьогодні fail state — абсолютно нікчемна з точки зору правової позиції, і точно суду там немає. Тому обговорювати рішення неіснуючих субстанцій було б несерйозно. Свого часу нацистська Німеччина і особисто Гітлер полюбляли роздавати різні вироки ворогам Третього Рейху»,
— сказав Юсов.

 

Він додав, що для генерала Кирила Буданова подібне рішення є «визнанням ефективної роботи Головного управління розвідки».

 

«Далі ця робота точно буде продовжуватися. Якщо рашисти хочуть бачити представників ГУР у Москві, і це було запрошення, думаю, що Головне управління розвідки на це запрошення може відгукнутись», — зазначив Юсов.

 

Що це за «теракт»?

Так у росії називають підрив на мосту через Керченську протоку, що стався 8 жовтня 2022 року. Тоді зафіксували пожежу через займання цистерни з паливом. Окупанти наголошували, що судноплавні арки не пошкоджені.

 

Пізніше у рф заявили, що на автомобільній дорозі мосту підірвали вантажівку, через що зайнялися залізничні вагони з паливом та частково завалилися два прольоти автомобільної частини мосту. У кремлі звинуватили в підриві Україну, зокрема Кирила Буданова та українських розвідників.

 

28 лютого 2023 року американський журналіст NBC News повідомив, що зміг потрапити до окупованого Криму через Керченський міст, який уже відновили. У МЗС України такий візит засудили.

 

Міст через Керченську протоку відкрили у травні 2018 року. У грудні 2019-го росія запустила ним залізничне сполучення, після чого США запровадили додаткові санкції.

 

 

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі