Суд визнав винними військовослужбовця та його поплічників, які продавали вибухівку з рівненського полігону

Суд визнав винними військовослужбовця та його поплічників, які продавали вибухівку з рівненського полігону
0
Суд визнав винними військовослужбовця та його поплічників, які продавали вибухівку з рівненського полігону

Ще в березні інформація про те, що на рівненському полігоні незаконно продавали вибухівку, яка використовується під час утилізації боєприпасів, облетіла всі засоби масової інформації. Військовослужбовця інженерно-саперної групи та двох його спільників затримали співробітники СБУ під час збуту 6-ти кілограмів тротилу та 5-ти електродетонаторів. При цьому інформація про людей, які організували такий бізнес – не надавалася. На сьогоднішній день уже є вирок Костопільського районного суду в Рівненській області в якому зазначено, що всіх трьох «бізнесменів» визнано винними у вчиненні злочину.

Вирок суду: 

Детальніше з вироком суду ви можете ознайомитись за посиланням

Аби дізнатися більше інформації, ми звернулися за коментарем до прес центру УСБУ в Рівненській області.

 – Співробітниками УСБУ в Рівненській області у ході здійснення оперативно-службової діяльності була отримана інформація про те, що невстановлений мешканець одного із населених пунктів Рівненської області активно здійснює пошук потенційних покупців на тротилові шашки та електродетонатори, у тому числі серед представників кримінального середовища м. Вараш та Володимирецького району, – розповіли у пресс центрі УСБУ.

Вжитими УСБУ в Рівненській області заходами було встановлено, що вищевказаною особою є громадянин України Лемешевський Микола Русланович, 16.12.1994 року народження,  уродженець села Мала Любаша Костопільського району Рівненської області.

У ході подальшої перевірки інформації отримані дані, що Микола Лемешевський займається незаконним придбанням, зберіганням та збутом тротилових шашок та електродетонаторів і якраз активно здійснює пошук бажаючих придбати чергову їх партію та зацікавлений знайти стабільного покупця, який в подальшому буде купувати у нього інші партії вказаних вибухових речовин та вибухових пристроїв.

Зокрема, було встановлено, Лемешевський пропонує потенційним покупцям тротилові шашки в оптових партіях вагою по 200 та 400 грам кожна, електродетонатори призначені для підриву тротилових шашок. Збут вищевказаних пристроїв Лемешевський може здійснювати на постійній основі.

– З метою документування протиправної діяльності Миколи Лемешевського, співробітниками Служби безпеки України було проведено 3 оперативні закупки, у ході яких у нього було придбано 12 кг тротилу та 39 електродетонаторів, після чого він був затриманий. У ході затримання, у Лемешевського було також вилучено психотропну речовину «метамфетамін», яку, з його слів, він придбав для особистого вживання.

У подальшому, було виявлено канал надходження до Миколи Лемешевського вибухових речовини та вибухові пристроїв.

Зокрема, з’ясувалося, що 26-річний уродженець Сумської області – громадянин Войтович Є.П., будучи військовослужбовцем та проходячи службу в інженерно-саперному відділенні 1-го інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти інженерно-саперного батальйону військової частини А 3817, перебуваючи у районі проведення утилізації непридатних боєприпасів  на Рівненському загальновійськовому полігоні, систематично викрадає тротилові шашки та електродетонатори, які у подальшому незаконно реалізовує 34- річному мешканцю с. Борщівка Костопільського району Рівненської області – Глудику Ю.Л.

У свою чергу, Глудик Ю.Л., з метою отримання прибутку, здійснює збут придбаних у Войтовича Є.П. вибухових речовин та вибухових пристроїв своєму знайомому – Лемешевському М.Р.

У подальшому, працівниками СБ України Управління СБ України в Рівненській області було затримано Войтовича Є.П. на Рівненському військовому полігоні, саме при збуті Глудику Ю.Л. чергової партії тротилових шашок та електродетонаторів.

Всього за результатами проведеної роботи, працівниками УСБУ в Рівненській області із незаконного обігу вилучено  22,6 кг вибухової  речовини – тротилу та 117 вибухових пристроїв – електродетонаторів.

Важко уявити суспільно-небезпечні наслідки, якби така кількість вибухової речовини та електродетонаторів потрапила до рук представників кримінального середовища та була використана ними за призначенням у ході злочинної діяльності.


0
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі