У аеропорту «Рівне» можуть відкрити авіашколу та станцію-заправку

У аеропорту «Рівне» можуть відкрити авіашколу та станцію-заправку
0
У аеропорту «Рівне» можуть відкрити авіашколу та станцію-заправку

У аеропорту «Рівне» можуть запустити школу пілотів та облаштувати станцію-заправку для літаків малої авіації. Такі напрямки розвитку летовища запропонував керівник київської авіашколи Віктор Михайлов під час зустрічі з директором підприємства та мером. До аеропорту очільник столичної авіашколи прилетів на власному літаку, повідомляє Суспільне.

Керівник київської авіашколи Віктор Михайлов
займається розвитком малої авіації у столиці протягом трьох років.

«В мене льотна практика зайняла три місяці, після чого я почав орендувати літак. Потім я продав єдину квартиру і купив літак. Дружина в мене просто дуже розуміюча. На такому літаку я прилетів з Польщі і на такому літаку з Києва до Праги можна залетіти за 6-7 годин», – розповів Віктор Михайлов.

Віктор Михайлов біля свого літака

Чоловік переконаний, що на базі рівненського летовища, яке наразі не приймає регулярних рейсів, важливо розвивати інший напрямок – польоти літаками малої авіації.

«Перше, щоби я рекомендував, це зробити тут авіашколу. І я думаю, буде багато охочих авіашкіл з інших міст, які б захотіли відправити сюди один-два борти і відкрити тут навчальний центр. Друге, треба робити інфраструктуру – заправки автомобільним паливом і спеціальним паливом для маленьких літачків. А третє, щоб було б дуже класно, це ангари, бо ангарне зберігання взимку дуже потрібно», – зазначив авіатор.

Умови майбутньої співпраці Віктор Михайлов обговорив з керівником летовища Олександром Якубцем та міським головою Рівного Олександром Третяком. Останнього київський авіатор підняв у небо на власному літаку.

Окрім школи для пілотів та створення на базі летовища інфраструктури для обслуговування повітряних суден, літаки малої авіації в рівненському аеропорту можуть проходити пункт митного контролю.

«Досить цікавим є варіант використання нашого летовища як перехідного митного пункту перельотів до Європи. До мене вже зверталися представники малої авіації, які готові з нашого аеропорту вилітати на Європу, яким потрібний митний пост, які готові проходити тут митний контроль, адже наш аеропорт найближчий до Європи і це дуже популярна буде локація у нас», – зауважив мер Рівного Олександр Третяк.

Наразі аеропорт в тиждень приймає від одного до трьох літаків малої авіації.

Щодо перспектив регулярних рейсів, то, як зазначив директор летовища Олександр Якубець, про це можна буде говорити після завершення реконструкції системи навігації, огорожі та руліжної доріжки.

«Загадати перспективу великих польотів не можемо, оскільки не можемо гарантувати перевізникам безперебійну роботу аеропорту після виконання тих робіт, які заплановані з реконструкції. Попередньо, за розрахунками обласної адміністрації, усі роботи мають бути завершені до 1 травня 2022 року. Чим більше маленьких літаків – тим більше роботи в аеропорту, тому я дуже сподіваюся, що ця співпраця відбудеться і вдасться втілити ці озвучені плани», – сказав директор аеропорту Олександр Якубець.

Також у 2022 році на базі рівненського летовища планують організувати авіафестиваль за участі любителів літаків малої авіації з усієї України. Такий два роки поспіль проходив у Житомирі.

0
ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі