У Березнівському районі створена перша ОТГ

У Березнівському районі створена перша ОТГ
0
У Березнівському районі створена перша ОТГ

Чотири сільські громади Березнівського району вирішили об'єднатися в одну громаду у форматі, що не був раніше передбачений перспективним планом. Мова йде про Малинську, Яринівську, Бронську та Полянську громади. Про це повідомляє Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Ініціював таке об'єднання Малинський сільський голова Анатолій Дімітров ще наприкінці 2017 року. Весь 2018-й рік тривали консультації та обговорення у сусідніх громадах. Кожна сільська рада двічі розглядала ці питання на своїх сесіях. А у вересні обласна державна адміністрація надала всім чотирьом радам позитивні висновки на їх проекти рішень про об'єднання.

Тож протягом вересня-листопада відбулися сесії сільрад, на яких було прийнято остаточні рішення про добровільне об'єднання територіальних громад. Першою ухвалила відповідне рішення Малинська сільрада - 21 вересня. У жовтні відповідні рішення прийняли Яринівська (10 жовтня) та Бронська (18 жовтня) сільські ради. Найдовше чекали рішення від Полянської сільської ради, в якій сільський голова та депутати мали певні розбіжності щодо цього питання. Але на позачерговій сесії Полянської сільської ради 9 листопада 2018 року абсолютною більшістю голосів рада проголосувала "за".

Тож Малинська сільська об'єднана територіальна громада створена!

Адже згідно частини другої статті 8 Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад": Об’єднана територіальна громада вважається утвореною за цим Законом з дня набрання чинності рішеннями всіх рад, що прийняли рішення про добровільне об’єднання територіальних громад..."

Вітаємо громади із прийнятими рішеннями. Тепер залишилось подати в ОДА клопотання про призначення перших місцевих виборів. Ймовірно, вони відбудуться навесні наступного року.

Нагадаємо, що до цього часу у Березнівському районі не було жодної ОТГ. Хоча Березнівська райдержадміністрація та її голова Віталій Люшин всіляко підтримували ініціативи громад щодо об'єднання. Активно працював із цими громадами і Центр розвитку місцевого самоврядування. Тепер район буде виведено із списку "боржників" Мінрегіону, а список ОТГ області поповниться ще одною громадою.

 

0
Найцікавіші матеріали
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі