У «Дії» з’явилися опитування щоб «спілкуватися з державою»: про що питають і як взяти участь?

У «Дії» з’явилися опитування щоб «спілкуватися з державою»: про що питають і як взяти участь?
0
У «Дії» з’явилися опитування щоб «спілкуватися з державою»: про що питають і як взяти участь?

У застосунку «Дія» два дні тому з’явилися опитування, участь у яких уже взяли понад 200 тисяч українців. У Міністерстві цифрової трансформації називають це способом спілкування з державою. Про це повідомила пресслужба відомства.

Нову послугу з опитувань представники Мінцифри презентували під час Diia Summit 8 лютого. Послуга має допомогти владі дізнаватися думку людей, а відомству — розробляти нові послуги.

Як пройти опитування?

Для цього спершу треба авторизуватися в застосунку «Дія». Відтак у розділі «Послуги» виберіть пункт «Опитування». Натисніть на потрібне опитування та проголосуйте.

Про що нині питають?

Зараз у застосунку активні два опитування, але згодом, як обіцяють у відомстві, список поповнюватиметься новими.

Українців запитують, яка нова цифрова послуга для них найкорисніша. Серед варіантів відповідей — зміна місця реєстрації, довідка про несудимість, належний користувач та опитування.

Також українці можуть допомогти президенту Володимиру Зеленському назвати його новий проект, який передбачає смартфони для пенсіонерів. Варіанти такі: «Бабусяфон», «Єдідусь, Єбабуся», «єСмартфон».

Більше про опитування в «Дії»

Кабмін 7 лютого доручив Мінцифри протягом трьох місяців забезпечити технічну можливість проведення в «Дії» опитувань. Відомство запустило цю функцію вже наступного дня. Питання стосуватимуться ініціатив, спрямованих на розв’язання питань державного управління у різних сферах суспільного життя.

Ініціатором опитування може бути міністерство, інший центральний або місцевий орган виконавчої влади, які подали до Мінцифри замовлення на проведення опитування. Учасниками опитувань будуть користувачі порталу й застосунку «Дія», які досягли 14 років та виявили бажання відповісти на питання.

Опитування мають допомогти визначити загальну думку населення стосовно певних ініціатив. Це не буде механізмом електронного голосування, передбаченого законом «Про всеукраїнський референдум».

Анкета може містити одночасно до 10 варіантів відповідей на одне питання. Учасник може пройти опитування лише один раз. Надана ним відповідь є остаточною, змінити чи відкликати її не можна.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі