У Рівному хочуть створити Центр раннього втручання

У Рівному хочуть створити Центр раннього втручання
0
У Рівному хочуть створити Центр раннього втручання

21 травня постійна комісія з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства завітала до КП «Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям» аби обговорити можливість створення Центру раннього втручання.

Лікар-неонатолог Зоряна Вуїв наголосила, що створення такого Центру у Рівненській області є необхідним.

«Відповідно до статистики 1 дитина із 54 має випадок аутизму. Програма раннього втручання дозволяє сформувати певний план реабілітації діток з таким діагнозом, забезпечує профілактику порушень розвитку дитини та максимально допомагає адаптуватися до життя у суспільстві», – розповіла Зоряна Вуїв. 

За її словами програма націлена не тільки на дітей, але й на батьків.

Центр раннього втручання планують відкрити на базі КП «Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям».

Крім того, що експерти Центру будуть проводити прийом в Центрі реабілітації дітей також вони будуть виїжджати додому дитинки, де проводитимуть навчання для батьків.

Раннє втручання (РВ) надає свої послуги насамперед дітям перших років життя, оскільки раннє виявлення біологічних та соціальних чинників ризику щодо порушення розвитку дитини дає можливість своєчасно почати інтенсивну допомогу в ранньому віці, коли розвиток дитини особливо піддається впливу і є можливість запобігати появі обмежень як у функціонуванні сім’ї, так і в фізичному та психосоціальному розвитку дитини.

В ході виїзного засідання члени постійної комісії також ознайомилися з роботою Центру реабілітації дітей.

За словами директора підприємства Володимира Боярчука, наразі проводяться ремонтні роботи на подвір’ї. Зокрема, частково оновлюють асфальтове покриття, а також з наступного тижня розпочнуть ремонт каналізації.

У 2021 році також планують провести поточний ремонт у Центрі. Володимир Боярчук відзначив, що до 1 червня має вже бути готова проектно-кошторисна документація на проведення цих робіт.

Наразі в закладі на постійній основі проживають 39 діток віком від 0 до 5 років та щодня проходять лікування 45-50 діток.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі