У Рівному на одну вакансію претендує шестеро осіб: яка ситуація з безробіттям в області

У Рівному на одну вакансію претендує шестеро осіб: яка ситуація з безробіттям в області
0
У Рівному на одну вакансію претендує шестеро осіб: яка ситуація з безробіттям в області

Шестеро людей претендує на одну вакансію і водночас в області є понад дві тисячі вільних робочих місць. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на статистичні дані,  опубліковані 20 липня на сайті Рівненського обласного центру зайнятості.

З початку року працедавці повідомили рівненські центри зайнятості, що мають 16,4 тисяч вакансій. Найбільш затребуваними, а це близько 21%, виявилися працівники торгівлі та послуг, зокрема продавець, кухар, продавець-консультант, офіціант, бармен, охоронник, перукар.

Найменше, як свідчить статистика Служби зайнятості, роботодавці потребували менеджерів та керівників: завідувачів складів, головних бухгалтерів.

Станом на 1 липня в області роботодавці заявили про 2,3 тисяч вакансій. Це на 31% більше, ніж на відповідну дату минулого року. Залишається дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили, зазначають у Службі зайнятості. В середньому по області на одне вільне робоче місце претендує шість безробітних. На 1 липня минулого року цей показник – 11 людей.

Майже 28 тисяч людей скористалися послугами обласної служби зайнятості за пів року. З них статус безробітного отримали майже 13 тисяч людей. Це на 34% менше, ніж за відповідний період минулого року.

З-поміж безробітних – 5,1 тисяча чоловіків, а це 40%, решта – жінки. Їх 7,8 тисяч. 28% мають вік до 35 років, 29% – від 35 до 44 років і найменше – 14% у віці понад 55 років, — зазначили в Службі.

Майже половина зареєстрованих безробітних мала вищу освіту, 37% – професійно-технічну, а решта – загальну середню.

Майже 10 тисяч людей, з яких 7 тисяч безробітних, знайшли роботу за сприяння центрів зайнятості за перше півріччя цього року.

Середня зарплата штатного працівника у травні становила майже 12 тисяч гривень, що на 29 % більше у порівнянні з відповідним місяцем минулого року. Найвищу заробітну плату отримували працівники промисловості – близько 15 тисяч гривень, а найменшу – зайняті розміщенням та організацією харчування – близько 6,5 тисяч гривень, а також ті, хто проводить операції з нерухомістю – майже 8 тисяч гривень.

Що відомо

Найбільше через пандемію на Рівненщині постраждали торгівля і сфера обслуговування, а кадрів бракує саме у робітничій галузі.

На одну вакансію на Рівненщині претендувало шестеро безробітних. Усього в області понад дві тисячі вільних робочих місць, – повідомляли Суспільному в службі зайнятості дані на 1 квітня 2021-го року. За чотири місяці цього року змогли знайти роботу понад чотири тисячі людей.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі