У Рівному просять відновити капремонт музичної школи

У Рівному просять відновити капремонт музичної школи
0
У Рівному просять відновити капремонт музичної школи

Управління капітального будівництва Рівного проситимуть продовжити будівельні роботи в музичній школі №1. Йдеться про капремонт, а не реконструкцію, як було вказано в кошторисній документації раніше. Як повідомляє Суспільне, таке рішення прийняли на круглому столі 6 жовтня. Зараз у музшколі ремонт призупинений.

Управління культури й туризму Рівного планує направити лист в управління капітального будівництва з проханням продовжити капремонт у Рівненської дитячої музичної школи №1 імені Миколи Лисенка. Саме УКБ – замовник робіт. Про це домовились на зустрічі представники міської влади, громадськості та мистецького закладу.

За словами ініціатора зустрічі депутата Рівнеради Романа Денисюка, круглий стіл організували в тому числі й через побоювання частини батьків учнів закладу, що вказаний раніше у документації вид робіт «реконструкція» дає змогу повністю змінити будівлю, яка є історичною. Натомість капітальний ремонт, за його словами, захистить музичну школу.

«Просимо продовжити роботи на підставі рішення сесії міської ради про те, щоб реконструкцію даної школи перевести у капітальний ремонт. Далі очікуємо відповідь від начальника управління капітального будівництва, аналізуємо листи, які отримало управління культури від ДБК, і далі продовжуємо конструктивну розмову з обома сторонами, щоб не було ніякого конфлікту», – сказав Роман Денисюк.

Директор закладу Олександр Приходько зазначив, що нині нічого не заважає відновити капітальний ремонт музшколи.

«Ми вважаємо, що сьогодні є всі можливості відновити роботи, а далі хай проектанти роблять коригування цих планів. Будівля дуже цікава, вона має свою історичну цінність для міста. Ми хочемо, щоб вона була збережена і як можна швидше була відремонтована», – розповів Олександр Приходько.

Як повідомила профільна заступниця мера Рівного Марина Кузмічова, поки що підрядник робитиме ті роботи, які не залежать від коригування проекту.

«Підрядник сьогодні озвучив, що призупинка робіт торік пов'язана з відсутністю у проекті необхідних робіт по фундаменту. Без цих робіт, зі слів підрядника, стіни може «повести». Коригуватимуть проект не тільки щодо фундаменту, а і перераховуватимуть у відповідність до сьогоднішніх цін. На сьогодні затримка з відновленням робіт відбулась близько двадцяти днів», – зазначила посадовиця.

Що відомо

30 вересня Рівнерада внесла зміни в документацію щодо дитячої музшколи №1 у Рівному. Тоді формулювання «реконструкція» замінили на «капітальний ремонт».

Ремонт другого корпусу Рівненської дитячої музичної школи №1 імені Миколи Лисенка на вулиці 16 Липня розпочався у жовтні 2020-го року. Його вартість, за словами заступниці міського голови Рівного Марини Кузмічової, понад 11 мільйонів гривень. Заступниця у квітні 2021-го зазначала, що роботи призупинені і поновляться, коли депутати проголосують за розподіл бюджету капітальних видатків.

У квітні частина батьків протестувала, аби на час ремонту аварійного приміщення дітей переводили у будинок на Відінській, 39 та вимагали знайти кращі умови. У мерії сказали, що це найоптимальніший варіант, який підходить для занять і тимчасово переїхати туди учні мають з 1 вересня.

Згадка про корпус музшколи датується 1903 роком. У 2017-му там просіла частина будівлі та як всередині закладу обвалюється штукатурка.

У 2017-му начальник управління культури пояснював, що влада повинна зважити, що робити із будівлею, адже за 14 озвучених на той час мільйонів гривень можна збудувати школу «з нуля» зі значно більшою площею, ніж має стара школа.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі