У Рівному проведено зустрічі в рамках реалізації проєкту НЕФКО-3 щодо енергозбереження та модернізації вуличного освітлення

У Рівному проведено зустрічі в рамках реалізації проєкту НЕФКО-3 щодо енергозбереження та модернізації вуличного освітлення
0
У Рівному проведено зустрічі в рамках реалізації проєкту НЕФКО-3 щодо енергозбереження та модернізації вуличного освітлення

У місті Рівне триває реалізація спільного між Рівненською територіальною громадою та Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО інвестиційного проєкту щодо «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізація вуличного освітлення».

25 та 27 вересня проведено ряд надзвичайно важливих зустрічей в рамках реалізації проєкту НЕФКО-3 «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізація вуличного освітлення», що реалізовується Рівненською міською радою спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО.

Зустрічі відбулись за участю заступника міського голови Ігоря Кречкевича, групи з реалізації проєкту, до якої входять представники управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій, управління освіти, управління бюджету і фінансів, управління капітального будівництва, КП «Міськсвітло», представників компанії НЕФКО, технічних консультантів SVECO/GARDE.

Головними темами зустрічей було обговорення та остаточне погодження окремих технічних деталей та умов необхідних для підготовки тендерної документації на проведення робіт пов’язаних з капітальним ремонтом і впровадженням заходів з термомодернізації закладів дошкільної освіти Центр «Пагінець», Рівненський навчально-реабілітаційний центр «Особлива дитина», заклад дошкільної освіти (ясла-садок) компенсуючого типу, ЗДО № 14, 33, 35, 36, 37, 57, ЗОШ 8, 13, 28, а також модернізації системи вуличного освітлення, що, у свою чергу, відкриває можливості для оголошення у найближчий час, тендерів на проєктування і виконання робіт, визначення фірм-підрядників та початку будівельних робіт.

Нагадаємо, що Проєкт включає два компоненти, а саме: впровадження заходів з термомодернізації та модернізацію вуличного освітлення. Перший компонент включатиме ряд заходів з термомодернізації закладів освіти міста Рівного, такі як: утеплення фундаментів та стін, утеплення покрівель, заміна вікон та дверей на енергоефективні; встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) та балансування системи опалення; встановлення сонячних колекторів, встановлення аераторів для зменшення споживання води; встановлення рекуператорів повітря в спортивних залах, заходи з інклюзивності (облаштування пандусів, укладення тактильної плитки, тощо).

Загальна кількість будівель комунальної власності, що включено до проєкту - 31, із них 11 закладів підлягають впровадженню повної термомодернізації.

Другий компонент «вуличне освітлення» включатиме: заміну понад 4 тисяч світильників на 81 вулиці міста новими світильниками з світлодіодними лампами та встановлення системи SCADA для вуличного освітлення в диспетчерському центрі КП «Міськсвітло»).

Екологічні, економічні та соціальні аспекти впровадження проєкту полягатимуть у тому, що громадські будівлі отримають покращений клімат у приміщеннях за рахунок теплового оновлення, зменшенні витрат на оплату комунальних послуг, що в свою чергу сприятиме зменшенню видатків з місцевого бюджету (орієнтована загальна економія 3 млн. грн/рік), зменшенні викидів СО 2, покращенні візуалізації будівель, підвищенні якості вуличного освітлення, збільшенні доступності та підвищенні почуття безпеки містян.

Місто спільно з Центральним офісом НЕФКО в Україні, технічними консультантами SVECO/GARDE продовжує роботу спрямовану на реалізацію  проєкту.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі