У Словаччині підозрювали диверсію на своїх МіГах

У Словаччині підозрювали диверсію на своїх МіГах
0
У Словаччині підозрювали диверсію на своїх МіГах
Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що на словацьких МіГах фіксували несправності у тих частинах, до яких мали доступ російські техніки. Поліція підозрювала диверсію.
 

Про це він сказав в інтерв'ю Denník N, цитує Euractiv.

 

«У двигунах були частини, до яких мали доступ словацькі техніки, а також були частини, до яких мали доступ лише російські техніки. Дефекти з’явилися лише в тих частинах, до яких мали доступ росіяни», — сказав Надь.

 

Він повідомив, що поліція після розслідування не змогла підтвердити підозри у диверсії. Але Міноборони «відчуло втрату довіри до російських техніків у Слячі, оскільки помилки продовжували з’являтися там, куди тільки вони могли дістатися», додав міністр.

 

Генерал-лейтенант Любомир Свобода, колишній високопоставлений пілот, також припустив, що росіяни навмисно пошкодили літаки.

 

«Ми взяли від них двигун, який мав працювати 350 годин. І врешті-решт він налітав лише 70 годин. Що можемо сказати? Можливо, було погане виконання, назвемо це так. Не знаю», — сказав він в інтерв’ю Denník N.

 

За даними ЗМІ, загалом Словаччина має 13 винищувачів МіГ-29, але більшість із них не здатні до польотів. МіГ-29 — радянські літаки, які були основним багатоцільовим винищувачем на території багатьох країн.

 

Раніше Надь казав, що літаки, які хочуть передати, вже не будуть корисні Словаччині, тому їх краще віддати Україні та отримати за це компенсацію. Так, за словами міністра, Словаччина може отримати фінансову та матеріальну компенсацію від союзників в обмін на винищувачі у розмірі до 900 мільйонів євро.

 

23 березня стало відомо, що Словаччина надіслала Україні перші чотири винищувачі МіГ-29. Решту літаків передадуть протягом найближчих тижнів. Надь розповів, що українці приїхали до Словаччини за тиждень до відльоту, привезли запчастини та оглянули літаки.


Більше новин читайте у нашому Telegram-каналі: https://t.me/vse_rv 

 

0
Події
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі