У Вараші саботують порятунок лікарні

У Вараші саботують порятунок лікарні
1
У Вараші саботують порятунок лікарні

Історія з медико-санітарнною частиною №3 у Вараші 26 червня прогриміла на всю Україну. Перед черговим засідання міської ради медики провели акцію протесту. Все тому, що їм не виплатили зарплатню за червень місяць. Видали лише аванси. Більше грошей в бюджеті закладу нема.

Медпрацівники відмовляються працювати безкоштовно. Вони просили у міського голови Вараша виділити їм кошти. Ситуацію вирішили частково. Під тиском депутатів знайшли 4,5 мільйони гривень для виплати зарплат за червень місяць. На липень мер Вараша Сергій Анощенко відмовився шукати кошти.

Нині медико-санітарна частина №3 перебуває у стані передачі із державної власності в комунальну.

Сьогодні на засіданні виконкому Вараської міськради створили комісію з питань передачі медико-санітарної частини №3 з державної у комунальну власність. Ввійшло в неї 26 членів. В аналогічних прикладах по Україні зазвичай обирали для даної роботи не більше 10 людей. Все схиляється до колективної безвідповідальності. Винних в разі провалу передачі закладу буде знайти важко, якщо взагалі можливо.

Не для офіційного коментаря, у Вараші говорять, що це фактично саботаж передачі закладу в комунальну власність зі сторони міського голови.

В даний момент медики лікарні чекають відповіді на свої звернення ще від 25 травня. Вони адресовані до всього керівництва області та Кабінету міністрів.

Вже найближчим часом буде збиратися профспілка медико-санітарної частини №3.

– Ми повинні прийняти спільне рішення наших подальших дій. Підготуємо ще нову порцію звернень. Ми декілька днів ще чекаємо відповідей. Про страйк ми думаємо, але поки вдаватися до нього не хочемо. Це буде крайня точка, але ми готові. Влада повинна нас почути, – коментує керівник первинної профспілкової організації Віталій Тараканець.

В лікарні на даний момент працює близько 500 людей. Вона обслуговує жителів Вараша та працівників атомної станції. Всі вони виконують свої обов'язки та лікують людей.

– Лікарі не хочуть працювати безкоштовно. Не бачать, що місцева влада йде нам на зустріч. Ми маємо мізерну зарплатню і нам її ще й не платять. В нас медсестра-анестезіолог отримує 5600. Це і з нічними змінами, і так далі. Це тільки один приклад, а їх набагато більше є, – ділиться лікарка Тетяна Луцик.

Якщо ж медики вдадуться до страйку, то лікарня майже зупиниться. Надаватиметься лише невідкладна медична допомога. Це означатиме, що варашцям доведеться тимчасово їздити у Володимирець, Сарни чи у сусідню область – в Маневичі. Це тимчасово. Якщо ж міський голова лікарню не збереже – то містянам доведеться їздити постійно.

Читайте також: З Рівного – у бік моря: потяг «Ковель-Новоолексіївка» з 7-го липня відновлює рух

Читайте також: Після відставки Смолія глава Dragon Capital заявив, що зупиняє нові інвестиції

Читайте також: Завтра частину Рівного відключать від електропостачання

1
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі