Угорщина не буде зарештовувати путіна, якщо він приїде до країни

Угорщина не буде зарештовувати путіна, якщо він приїде до країни
0
Угорщина не буде зарештовувати путіна, якщо він приїде до країни
Представник канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Ґергей Гуляш заявив, що Угорщина не буде арештовувати президента росії володимира путіна за ордером Міжнародного кримінального суду, хоча є державою-учасником Римського статуту.

Про це пишуть Portfolio та Reuters.


Угорщина підписала та ратифікувала Римський статут, який створив Міжнародний кримінальний суд. Та Гуляш заявив, що він не був вбудований в угорську правову систему.

 

Так, Гуляш зазначив, що путіна не арештовуватимуть в Угорщині, якщо той приїде до країни, бо нібито статут МКС не був оприлюднений у країні.

 

Окрім того, він висловив думку, що рішення про арешт «невдале», бо веде в бік ескалації. Як цитують ЗМІ, Гуляш сказав, що в інтересах Угорщини якомога швидший мир і не переростання війни в Україні у світову війну, а всі інші інтереси є другорядними.

 

Детальніше про рішення МКС

путіна підозрюють у незаконному переміщенні та депортації населення, зокрема дітей, з окупованих територій України до росії, відповідно до статей Римського статуту. Злочини були скоєні на окупованих територіях щонайменше з 24 лютого 2022 року.


«Існують розумні підстави вважати, що путін 
особисто кримінально відповідальний за вищезазначені злочини, за вчинення дій безпосередньо, спільно з іншими або через інших, за його неспроможність здійснювати належний контроль над цивільними та військовими підлеглими, які вчинили ці дії», — зазначили в суді.

 

Уповноважена з прав дітей росії марія львова-бєлова теж підозрюється у причетності до депортації українських дітей, відповідно до статей Римського статуту. У суді зазначають, що є підстави вважати, що вона також особисто відповідальна.

 

В Офісі генпрокурора України пояснили, що відтепер путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину. А ордер на арешт означає, що за межами росії путіна мають право затримати й передати до суду.


Затримати його можуть на території країн, які ратифікували Римський статут. Україна його лише підписала, але не ратифікувала.

 

Більше новин читайте у нашому Telegram-каналі: https://t.me/vse_rv 

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі