Україна може вступити в НАТО до 2030 року

Україна може вступити в НАТО до 2030 року
0
Україна може вступити в НАТО до 2030 року

Україна може стати членом НАТО до 2030 року. Так вважає перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

«Україна налаштована оптимістично. У 2030 році ми бачимо себе повноцінним членом Альянсу. В цьому контексті надання Україні Плану дій щодо членства стане новим потужним імпульсом для подальшого руху шляхом реформ і мобілізації зусиль з метою досягнення критеріїв членства», – заявила Джапарова в відеозверненні, оприлюдненому в соцмережі Facebook.

Коментуючи представлену генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом доповідь експертної групи «НАТО-2030: Об'єднані заради нової ери», Джапарова наголосила, що Україна цінує залучення до обговорення питань зміцнення політичного виміру Альянсу в рамках концепції НАТО-2030.

Вона зазначила, що в доповіді НАТО підтвердила прихильність політиці «відкритих дверей» з метою посилення Східного флангу і нарощування взаємодії зі східними партнерами, зокрема Україною і Грузією.

У доповіді наголошується, що НАТО має залишатися відданою рішенням Бухарестського Саміту 2008 року і вивести на вищий рівень дискусію про майбутнє членство в Альянсі. Також НАТО повинна шукати можливості для розширення і зміцнення партнерства з Україною і Грузією, які прагнуть до членства і перебувають під постійним зовнішнім і внутрішнім тиском Росії.

«Ситуація в Україні повинна залишатися важливим пунктом порядку денного засідань Ради НАТО-Росія. Повернення до «business as usual» з РФ до зміни її поведінки неможливе. Ціна за подальшу російську агресію проти України повинна підвищуватися - санкції проти РФ повинні не тільки оновлюватися, але й посилюватися», – цитує основні положення доповіді Джапарова.

«Сподіваємося, що зазначені рекомендації знайдуть своє відображення у майбутній Стратегічній концепції НАТО», – підсумувала вона.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

0
Політика ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі