Україна не виконає на 100% всі вимоги для вступу ЄС до жовтня

Україна не виконає на 100% всі вимоги для вступу ЄС до жовтня
0
Україна не виконає на 100% всі вимоги для вступу ЄС до жовтня
Вже у жовтні Єврокомісія має надати звіт з оцінкою виконання Україною семи кроків на шляху до вступу в ЄС. В уряді прогнозують, що закрити всі сім блоків на 100% не вдасться, але Україна матиме «солідний бекграунд» по кожному з них.
 
Про це сказала віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час конференції «Як виглядає шлях України до ЄС».
 

«Я точно можу сказати, що у жовтні ми не почуємо, що виконали всі сім рекомендацій на 100%, тому що ми говоримо про основоположні трансформації у державі, пов'язані із правами людини, із процесом деолігархізації [...] Це зміни, які впроваджуватимуть роками. Але точно до жовтня ми забезпечимо виконання всіх узгоджених законодавчих та інституційних кроків. І будемо сподіватися, що відкриємо двері для політичного рішення», — сказала Стефанішина.

 

Вона зазначила, що Україні «трохи важче, ніж іншим країнам, які йшли шляхом приєднання до ЄС». Але не через війну, а через те, що «ми рухаємося до ЄС, реформуючи сам ЄС».

 

«Ми постійно перебуваємо у переговорах, щоб 7 рекомендацій не збільшувалися. Тому що мірою реалізації антикорупційних заходів виникає потреба у додаткових заходах, реалізації цілої антикорупційної стратегії, багато інших завдань, але вони не мають бути частиною політичного процесу», — сказала Стефанішина.

 

Вона запевнила, що в України буде «солідний бекграунд» по кожному із семи блоків. А деякі з них, на думку Стефанішиної, можна буде закрити повністю. Зокрема, віцепрем'єр-міністерка запевнила, що у Верховній Раді буде остаточно ухвалений закон щодо електронного декларування.

 

«Не сумніваюся не наших парламентарях, ми маємо повністю скоординовану роботу по 7 політичних критеріях», — сказала вона.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі