Українська розвідка на річницю вторгнення готувала масовані удари по росії

Українська розвідка на річницю вторгнення готувала масовані удари по росії
0
Українська розвідка на річницю вторгнення готувала масовані удари по росії
Розвідка Міноборони України на річницю повномасштабного вторгнення готувала масовані удари по росії, зокрема по Москві. Але після прохання США операцію перенесли.
 

Про це пише The Washington Post із посиланням на секретний звіт Агентства національної безпеки США.

 

У документі стверджують, що очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов наказав одному з офіцерів «готуватися до масових ударів 24 лютого». Для цього мали підготувати «все, що є в ГУР».

 

Крім Москви, українські посадовці також розмірковували про морський удар із використанням тротилу по російському чорноморському портовому місту Новоросійськ, ідеться у звіті США. Ця операція мала бути значною мірою символічною — щоб продемонструвати здастність України завдати удару вглиб ворожої території.

 

Як розповідає WP, американці слідкували за цими планами та боялися, що така атака спровокує агресію з боку кремля. Зрештою, 22 лютого Центральне розвідувальне управління США поширило новий секретний звіт. Там ішлося про те, що українці на прохання США погодилися відкласти удари по Москві.

 

Буданов та американські посадовці поки що не коментували цю інформацію.

 

А втім, як стверджує ЦРУ, немає ніяких ознак того, що свої власні атаки на Москву погодилася відкласти Служба безпеки України. А вже через тиждень після річниці вторгнення в росії заявили про удари безпілотників по їхній інфраструктурі, зокрема біля Москви.

 

Звіт Агентства національної безпеки США також стверджує, що ГУР планувало атаку на «вагнерівців» у Малі. Проте американське відомство не знає, на якому етапі перебуває ця операція.

 

За даними WP, американські та європейські посадовці заявили українським колегам, що атаки Києва за межами України зайшли занадто далеко. Американці також стурбовані тим, що Китай, імовірно, розглядатиме атаки України по території росії як можливість виставити НАТО агресором. Це також може посилити китайську підтримку росії, стверджує видання.

 

А втім, як пише WP, американські та європейські посадовці висловлюють захоплення Будановим, хоч і кажуть, що його зухвалість іноді змушує їх нервувати.

0
ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі