В Україні хочуть запровадити свято День подяки

В Україні хочуть запровадити свято День подяки
0
В Україні хочуть запровадити свято День подяки
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про створення в Україні нового свята — Дня подяки. Його пропонують відзначати 22 жовтня.
 
Про це йдеться у карті законопроєкту 9574.
 
У пояснювальній записці зазначається, метою є «формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси, як вдячність, і, відповідно, традиції висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує».
 
Автор ініціативи — депутат Георгій Мазурашу від «Слуги Народу» — вважає, що відзначати таке свято варто 22 жовтня, бо у світі в цей день відзначають День змін на краще. А ще, на думку депутата, «осіння пора, багата урожаєм овочів та фруктів», сприятиме тому, щоб святкувати цей день за родинним столом.
 
«Ухвалення [законопроєкту] дозволить підняти рівень вдячності, як важливої позитивної риси громадянського суспільства, закріпити її на загальнонаціональному рівні, що позитивно вплине на зміцнення національної єдності в Україні», — резюмується в пояснювальній записці.
 
У Сполучених Штатах і Канаді День подяки є всенародним державним святом. У цей день відзначають перший урожай, який зібрали пілігрими 1621 року після голодної зими в Новому Світі. Тоді губернатор пілігримів проголосив День подяки Богові за те, що він допоміг їм пережити сувору зиму.
 
У Кореї відзначають Чхусок — свято врожаю та сім'ї. У Японії з давніх-давен відзначається День подяки за працю і вшанування праці один одного. У Нідерландах та Швейцарії святкування проходить у змаганнях за найбільший вирощений гарбуз. В Індії це свято відзначається в багатьох штатах, але найкраще дотримуються цієї традиції християни в Гоа.
 
А от в Україні в давнину слов'яни відзначали Свято жнив, Обжинки, яке святкували по закінченню збору врожаю. Але традиція з роками загубилась.
0
ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі